Erdoğan, başdanışmanının sözlerine kızdı: 'Çirkin buldum'

Düzenleyen:
Erdoğan, başdanışmanının sözlerine kızdı: 'Çirkin buldum'

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başdanışmanı Şeref Malkoç'un Yenikapı mitingine katılacak MHP lideriyle ilgili "Bahçeli ömründe görmediği bir kalabalığa hitap edecek" sözlerini çirkin bulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'de katıldığı programda gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerde isim vermeden başdanışmanı Şeref Malkoç'un MHP lideri Devlet Bahçeli'yle ilgili sözlerini uygun bulmadığını söyledi. Erdoğan, "Söyleyeceğim kusura bakmasın, baş danışmanlarımdan birinin, bir televizyonda açıklaması oldu ve ben çok çirkin buldum." dedi. Erdoğan danışmanı için "Siyasetçi değilsiniz, siz bir memur hüviyetindesiniz." şeklinde konuştu.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Pazar günkü miting organizasyonunda, gönlümüz özellikle gerek iktidar gerek CHP gerek MHP liderlerinin katılımının olduğu ve meydanlarda da parti bayraklarının olmadığı sadece Türk bayrağının olduğu bir miting yapalım. Hep birlikte birer mesaj verelim ve bu mesajla birlikte de birliğimizi daha da pekiştirelim. Çünkü milletin buna ihtiyacı var.

Söyleyeceğim kusura bakmasın, baş danışmanlarımdan birinin, bir televizyonda açıklaması oldu ve ben çok çirkin buldum. Açıklamasını yapsın özür dilesin dedim, böyle bir şeye hakkınız yok. Siyasetçi değilsiniz, siz bir memur hüviyetindesiniz. Sağ olsun o da bir metinle sayın Bahçeli'den ve MHP camiasından özür dilemiş. Biz bir birlik ruhu arıyorsak, bu bir 15 Temmuz ruhu olarak yansıyacak."

ŞEREF MALKOÇ NE DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, FOX TV'de Çalar Saat programında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin pazar günü Yenikapı'da yapılacak mitinge katılmasıyla ilgili, "Bu tabi Devlet Bahçeli için de bir imkandır. Ömründe görmediği bir kalabalığa hitap edecek" şeklinde konuşmuştu. Gelen tepkiler üzerine Malkoç, "Bugünkü program içerisinde mitinge katılımla ilgili olarak sarf ettiğim bir cümle sebebiyle başta Sayın Devlet Bahçeli'nin şahsından ve tüm MHP camiasından özür dilerim" açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...