Soğan suyu saça nasıl uygulanır ve faydaları nelerdir?

Düzenleyen:
Soğan suyu saça nasıl uygulanır ve faydaları nelerdir?

SAĞLIK Haberleri

Birçoğumuz saç dökülmesi tedavisinde soğan suyunun;kullanıldığını duymuşuzdur. Soğan suyunun;saça faydası saç dökülmesini önlemekle sınırlı değildir, saç köklerini güçlendirir, saç derisi problemlerini tedavi eder ve saçların hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.

Saç, dışı keratinle kaplı saça gücünü veren proteinlerden oluşur. Saçın yapısında ayrıca bol miktarda kükürt bulunur. Saç dökülmesi ise kükürt eksikliği ile bağlantılı ortaya çıkan bir durumdur. Soğanda bulunan "Methylsulfonylmethane" ismindeki madde kükürtün cilt tarafından emilebilen bir kaynağıdır. Soğan suyunun saça ve saç derisine uygulanmasıyla saçta keratin üretimi uyarılır, bunun sonucunda saçlar uzamaya başlar.

2002 yılında the Journal of Dermatology (Dermatoloji Dergisi'nde) yayımlanan bilimsel araştırmaya göre, başta veya vücudun herhangi bir yerinde Alopesi areata yani saç kıran olan yere soğan suyu sürülmesinin bu bölgede kıl çıkardığı tespit edilmiştir.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

SOĞAN SUYU SAÇA NASIL SÜRÜLÜR?-TIKLAYINIZ

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...