Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eski CIA şefi Morell’den Trump'a eleştiri

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Eski CIA şefi Morell’den Trump'a eleştiri

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının eski direktörü Morell, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Trump’ın farkında olmadan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ajanı haline geldiğini iddia etti.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) eski direktörü Michael Morell, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’ın farkında olmadan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ajanı haline geldiğini iddia etti.

2013 yılında emekliliğe ayrılan eski CIA direktörü Morell, New York Times’ta yayımlanan makalesinde başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olan iş adamı Trump’a yüklendi.

Morell, bugüne kadar Demokrat ve Cumhuriyetçi Partinin kayıtlı bir seçmeni olmadığı gibi devletteki görevinden dolayı da bir başkana dair tercihini hiçbir zaman açıklamadığını belirterek, bu seçim döneminde sessizliğini bozduğunu ifade etti.

Morell, “Daha fazla sessiz kalmayacağım. 8 Kasım’da Hillary Clinton’a oy vereceğim. O tarihe kadar Clinton’ın 45’inci başkanımız seçilmesini sağlamak için elimden geleni yapacağım.” ifadesini kullandı.

Clinton’ın başkumandan olmak için son derece yetenekli biri olduğunu vurgulayan Morell, makalesinde “CIA’yi yönettim, dolayısıyla bana güvenin; o (Clinton) mükemmel bir başkumandan olur.” ifadesine yer verdi.

Morell, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın ise ABD’nin ulusal güvenliği için tehlike oluşturduğunu ileri sürdü. Rusya Devlet Başkanı Putin’in deneyimli bir istihbarat subayı olduğunu ve Putin’in Trump’ın kişiliğini kendi çıkarı için kullandığını dile getiren Morell, ABD’deki ön seçimler döneminde Rus liderin Trump’ı öven ifadelerine dikkati çekti.

Morell, Trump’ın politikalarını “ABD’nin çıkarlarına göre değil, Rusya’ya uyumlu bir şekilde” belirlediğini dile getirerek, “İstihbarat dünyasında, Sayın Putin’in Trump’ı farkında olmadan Rusya Federasyonu’nun ajanı olarak işe aldığını düşünüyoruz.” ifadesini kullandı.

Michael Morell, 33 yıllık CIA kariyerinde, Başkan Barack Obama yönetimi esnasında CIA direktörü yardımcılığı ve direktörü olarak görev yaptı. Obama'dan önce yönetimde yer alan Cumhuriyetçi George W. Bush döneminde ise Morell, CIA üst düzey yetkilisi olarak çalıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...