Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TBMM Başkanı Kahraman'dan milletvekillerine teşekkür

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TBMM Başkanı Kahraman'dan milletvekillerine teşekkür

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı verdikleri destek dolayısıyla milletvekillerine teşekkür yazısı gönderdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, milletvekillerine gönderdiği teşekkür yazısında, FETÖ/PDY tarafından Türk milletine, devlete, hukuka ve demokrasiye karşı gerçekleştirilen kanlı darbe girişiminin, Türk milletinin bu değerlere sahip çıkması sayesinde bertaraf edildiğini belirtti.

Menfur girişim sırasında TBMM'nin de görülmemiş bir silahlı saldırıya uğradığını vurgulayan Kahraman, her şeye rağmen milletvekilleri tarafından Genel Kurul'un açık tutulduğunu, mili egemenliğe sahip çıkılarak, darbe kalkışmasını kınayan toplantılar yapıldığını anımsattı.

"Millet darbeyi yenmiştir"

Kahraman, yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Milletçe yaşadığımız bu kalkışma karşısında halkımız meydanlarda canları pahasına direnmiş, siyasi partilerimiz, liderleri, milletvekilleri ve teşkilatları ile tepki göstermiş, sivil toplum örgütlerimiz hep birlikte demokrasimize, milli ruha ve köklerimize karşı bir ihanet olan bu alçakça isyan girişimini akamete uğratmıştır. Meşruiyet çerçevesinde hareket eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve emniyet güçlerimiz de saldırıyı püskürtmek için olanca güçlerini sarf etmişlerdir.

Hukuka, milli iradeye ve demokrasiye tek yürek halinde, milletçe sahip çıkılmış, millet darbeyi yenmiştir. Milletimiz darbe girişimi karşısında kararlılığını sürdürerek mitingler düzenlemiş, demokrasi nöbetine geçmiş ve bu nöbet giderek artan bir şevk ve gayretle devam ettirilmiştir. Bütün bu olumlu gelişmeler sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli, soğukkanlı, metin ve dik duruşla halkımızı meydanlara davet edilmiş olması neticesinde gerçekleştirilmiştir."

Medyanın darbe girişimi karşısındaki örnek tutumunun direniş ruhunun canlı tutulmasında büyük bir rol oynadığına vurgu yapan Kahraman, söz konusu elim olayın, Türk milletinin demokrasiyi özümsediğini ve herhangi bir güce darbe imkanı vermek istemediğini, bütün dünyaya açık ve net bir biçimde gösterdiğine işaret etti.

Türk milletinin hain ve sinsi darbe girişimini, sağduyusu, basireti, cesareti ve metanetiyle defetmeyi başardığını vurgulayan Kahraman, "Darbe girişimi ile ilgili yürütülen hukuki süreç, başkanlığımız tarafından da hassasiyetle takip edilmektedir. Söz konusu kalkışmayı gerçekleştiren, azmettiren ve arkasında duran şahısların hak ettikleri en ağır cezalara çarptırılması için gerekli işlemlerin yapılacağından kimsenin kuşkusu olmamalıdır." ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı Kahraman, şunları kaydetti:

"Bu şanlı mücadelede desteğini esirgemeyen ve eli kanlı darbecilere, asker kıyafeti giymiş teröristlere, Gülenizm taraftarlarına karşı ayağa kalkan siz değerli milletvekillerimize, milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı olarak teşekkürlerimi sunmayı bir borç biliyorum. İnanıyorum ki, hain darbecilerin saldırılarına karşı tek yürek halinde direnen ve İstiklal Harbi sırasında almış bulunduğu Gazi unvanına bir Gazilik unvanı daha eklenmiş olan Meclisimiz, her türlü takdir ve tebriki hak etmektedir. Bir şehamet destanı olarak tarihimizde müstesna bir yer tutacak olan, bu milli irade, demokrasi ve hukuk mücadelesi sırasında şehit olan asker, polis ve sivil vatandaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diyorum. Milletimizin ve devletimizin bir daha böyle acılar yaşaması dileğiyle, milli iradeye sahip çıkılmasında vermiş olduğunuz değerli destekleriniz için şahsınıza takdir ve tebriklerimi iletirken, çalışmalarınızda üstün başarılar diler, en içten saygı ve sevgilerimi sunarım."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...