Eroğlu: Milleti yok etme şeklinde çok alçak girişimdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Eroğlu: Milleti yok etme şeklinde çok alçak girişimdi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bu sadece hükümete karşı bir darbe girişimi değildir. Bütün milleti, özellikle tamamen yok etme şeklinde çok alçak, hain bir darbe girişimiydi." dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda, "DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış töreni ile Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım Töreni" düzenlendi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, buradaki konuşmasında, milletin 15 Temmuz'da tarihin en alçak, en kanlı, en kalleş darbe girişimiyle muhatap olduğunu söyledi.

Türk milletinin kahraman bir millet olduğunu, kendisinin de bu kahraman milletin bir ferdi olmaktan dolayı büyük gurur duyduğunu belirten Eroğlu, "Bu hain, alçak, kökü dışarıda, tarihimizin en kanlı darbe girişiminde kahraman milletimiz büyük cesaret gösterdi. Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Bakanlar Kurulumuz, Başbakanımızın ve tüm siyasi partilerin kararlılığı, tabi ki emniyet teşkilatımızın, çok cüzi, yüzde 1,5'luk olan asker elbisesine bürünmüş teröristler dışındaki kahraman askerimizin gayretiyle, bütün milletin el birliğiyle darbe girişimi püskürtülmüştür." diye konuştu.

Pek çok mitinge gittiğini, milletteki cesareti, kahramanlığı gördüğünü anlatan Eroğlu, şunları söyledi:

"Ve diyorum ki her yere, tüm dünyaya, muhatap tüm bakanlara gururla mektup yazdım. Bizim milletimiz kahraman bir millettir, darbeye geçit vermez. Nasıl ki Çanakkale geçilmez, dolayısıyla darbeye de geçit yok kardeşim. 239 vatan evladı bu bayrak, vatan için, vatan parçalanmasın, bölünmesin diye canları seve seve feda ettiler. Allah onlardan razı olsun. Onlar şehittir, şehitler ölmez. Bu ikinci bir istiklal mücadelesidir. İkinci bir istiklal zaferidir. Dolayısıyla milletimiz istiklali, istikbali için canlarını seve seve feda, göğüslerini siper etmiş. O bakımdan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum."
"Bu darbe girişiminin arkasında bazı ülkeler var"

Eroğlu, inadına Türkiye'yi daha da ileriye taşımak için çaba gösterdiklerine işaret ederek, "Bu darbe girişiminin arkasında bazı ülkeler var. Kökü dışarıda, öbürleri maşa. Bu böyle biline. Neden? 'Türkiye artık çok oluyor, Türkiye'nin önünü keselim, parçalayalım, bölelim.' Türkiye çünkü büyük kahraman bir millet." ifadesini kullandı.

"274 milyon liralık yatırım"

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, 274 milyon lira değerinde 11 tesisin temelini attı, 2 tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Temeli atılan tesislerin müteahhitlerinden yatırımların belirlenen tarihte tamamlanması için söz alan Eroğlu, tesislerin gecikmesi durumunda söz konusu müteahhitlerden okul yaptırmalarını istedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...