Mısır'ın Sina Yarımadası'nda bombalı saldırı: 3 ölü

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda bombalı saldırı: 3 ölü

DÜNYA Haberleri

Mısır'ın Sina Yarımadası'nın El-Ariş kentinde meydana gelen bombalı saldırıda 3 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, kentin El-Bahr caddesinde bir polis ekibini hedef alan bombanın vatandaşların geçtiği sırada infilak etmesi sonucu 3 sivil hayatını kaybetti, 4'ü de yaralandı.
Yaralıların El-Ariş Askeri Hastanesine kaldırıldığı ifade edildi.
Saldırıların sorumluluğunu üstlenen olmazken, Mısır ordusundan da resmi bir açıklama yapılmadı.
Kuzey Sina vilayetinde, 24 Ekim 2014'te iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Mısır yönetimi, "terör sorununu kökünden çözmek" iddiasıyla bölgede olağanüstü hal (OHAL) ilan etmiş, bu kapsamda Refah Sınır Kapısı'nı da kapatmıştı.
OHAL son olarak 12 Temmuz'da sekizinci defa 3 aylığına uzatılmıştı.
Sina Yarımadası'nda, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...