Çeyrek altın için 250 TL tahmini!

Düzenleyen:
Çeyrek altın için 250 TL tahmini!

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatlarının daha da tırmanacağı duyumlarından rahatsız olan kuyumcular “Bunu istemeyiz, çünkü işlerimiz yavaşlıyor" diyor

Son günlerde bütün zamanların en yüksek seviyesini gören altın fiyatlarındaki artış trendinin, yıl sonuna kadar sürebileceği belirtiliyor. Geçen hafta içinde 132.7 TL ile rekor kıran altının gram fiyatı, zirvesine yakın seviyelerden kapandı. AA Finans Analisti İslam Memiş, İngiltere Merkez Bankası'nın faiz oranlarında 25 baz puan indirime gitmesinin ons fiyatını beslediğini söyledi. Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş ise, dünyada ve Türkiye'de yaşanan son gelişmelerin altın fiyatlarını yukarı çektiğini söyledi. Altıkardeş, "Dolar kurunun 3 liranın üzerine çıkması ve ons fiyatındaki artış, rekorda etkili oldu. Yükseliş yıl sonuna kadar sürebilir. Altının gram fiyatı sene sonunda 135-140 lirayı görebilir. Çeyrek altın ise yıl sonunda 220-225 lira arasında olabilir" dedi. Balıkesir Kuyumcular Derneği İkinci Başkanı İrfan Günsay da, şunları söyledi: "Yıl sonuna doğru altın fiyatlarının daha ileri seviyelere ulaşacağı söyleniyor. Çeyrek altının şu an bizdeki fiyatı 215 lira. Bunun yıl sonunda 250 liralara tırmanacağı bizim de aldığımız duyumlar içinde. Tabii bunu İstemiyoruz. Altın satışları ise kötü. İyi bir sezon yaşamıyoruz. Yüksek fiyatlar insanları geri çekiyor."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...