HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dev projeler de borsaya açılsın

Düzenleyen: /
Dev projeler de borsaya açılsın
Himmet Karadağ, Haber

Ekonomi Haberleri

BİST Başkanı Karadağ, "Türkiye'nin en büyük 20 projesi borsada alınıp satılamıyor. Yabancı yatırımcılar 3. Havalimanını, köprüleri borsada görmek istiyor" dedi.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, "Tasarruf açığı sebeplerine piyasalar merkezinde bakıldığında, bireysel ve kurumsal yatırımcıların yatırım yapacağı ürünlerin çeşitliliğinin az ve yetersiz kaldığı dikkat çekiyor" dedi. Hâlihazırda pay piyasası derinliğinin 70 milyar dolar, ancak muhatap oldukları uluslararası varlık fonlarının 100 milyar doların üzerinde olduğunu bildiren Karadağ, uluslararası fonların Türkiye'ye yatırım yapmak istediği zaman, derinliği olan belli hisse senetleri dışında kâğıt bulamadıklarını söyledi. Karadağ, şunları kaydetti: "Öncelikle hem özel hem kamu prestij projelerinin sermaye piyasalarında alınıp satılması gerek. Türkiye'nin en büyük ilk 20 projesine baktığımızda hiçbiri borsada alınıp satılamıyor. Siz uluslararası bir fonsunuz, 100 milyar dolarınız var, Türkiye'ye yatırım yapmaya karar verdiniz, 5 milyar dolar ayırdınız. Bizim bu tür talepleri karşılayacak arzımız yok, ürün çeşitliliği ve derinlik anlamında... 3. Havalimanı müthiş bir proje. Menkul kıymet alanında bunun alınıp satılabilecek herhangi bir ürünü yok. Aynı şekilde köprülerimizin de yok. Bu projelerimizin sahipleriyle görüşüp muhakkak borsa ve sermaye piyasalarına gelmesini sağlamamız gerekiyor. Çok ciddi potansiyel var. Uluslararası yatırımcılarla konuştum. Bizim büyük prestijli projelerimizin borsa ve sermaye piyasalarında olmasını istiyorlar. Çok heyecanlılar."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...