'Dedikodu ile değil, somut delillerle hareket edin'

Düzenleyen:
'Dedikodu ile değil, somut  delillerle hareket edin'

GÜNDEM Haberleri

AK Parti yönetimi, tüm teşkilat ve belediyelere bir yazı göndererek, FETÖ ayıklamasının titizlikle ve ivedilikle yapılmasını istedi

TBMM BÜROSU ANKARA
AK Parti’den il başkanları ve belediye başkanlarına OHAL ve KHK’larla ilgili bilgi notu ile birlikte gönderilen yazıda, bu süreçte belediyelere ve teşkilatlara da önemli önemli görevler düştüğüne dikkat çekildi.  Yazıda, OHAL’i gerekli kılan FETÖ’nün, bu örgütle bağlantılı unsurlarının kamu kurum ve kuruluşlarından ayıklanması çalışmasının hükümet tarafından sürdürüldüğü hatırlatarak şu görüşlere yer verildi.
“OHAL ilanını gerekli kılan amaçlar itibarıyla teşkilat ve belediyelerimizde de çalışmalar yapılması gerekli bulunmaktadır. Darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY ile bağlantısı bulunan ve menfur darbe girişimine destek verenler ve bu örgütle bağlantısı bulunanlar kamu kurum ve kuruluşlarından ihraç, açığa alma ve görevden alma yöntemleri ile arındırılmaktadır. Bu çalışmalar somut delil ve karinelerle desteklenmekte, zan ve soyut ithamlara yer verilmeden, akli selimle hareket edilerek, toplum vicdanını yaralamayacak şekilde hassasiyetle yürütülmektedir. Zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte, terör örgütü mensuplarının gerek kamu kurumlarından gerekse parti teşkilatlarından ayıklanması sırasında, kötü niyetli kişiler gerçeği yansıtmayan iddialar ortaya atarak, fitneye neden olabilirler. Bunun birlik ve beraberliğimize zarar vermemesi için terör ve terör örgütü ile herhangi bir bağı bulunmayan kişilerin iyi analiz edilmesi, bu sürecin sağlıklı yürütülmesi açısından son derece önem taşımaktadır. Ülkemizdeki huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesi için örgüt  mensuplarının ayıklanması ile ilgili çalışmalarda dedikodu ve fitneye mahal vermeksizin, titizlikle  ve ivedilikle parti tüzüğümüz, programımız ve kurucu değerler ve etik ilkeler ışığında çalışmaların yürütülmesi gerekmektedir.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...