Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şiddetli kaşıntının sebebi pankreas kanseri çıktı

Düzenleyen:
Şiddetli kaşıntının sebebi  pankreas kanseri çıktı

SAĞLIK Haberleri

Teşhis koyan doktorun “Ameliyat olamazsın, ailenle vedalaş” sözü üzerine hayatı kararan kadın, mücadeleyi bırakmadı ve hayata bağlandı...

Antalya’da yaşayan 57 yaşındaki Faden Süngü; aniden başlayan şiddetli kaşıntı, idrar renginin koyulaşması ve göz bebeklerinin sararması şikâyetleriyle doktora başvurdu. Gittiği hastanede safra kesesinde taş olduğu söylenen Süngü’ye yanlış teşhis konulduğu, aslında pankreas kanseri olduğu 2 hafta sonra ortaya çıktı. Doktorun “Ameliyat şansı yok. Ailenle vedalaş” demesiyle bir anda dünyası kararan Faden Süngü, mücadeleyi elden bırakmadı ve başka bir hastanede yapılan 7 buçuk saatlik zorlu bir operasyonla yeniden sağlığına kavuştu.  Süngü’yü ameliyat eden Memorial Sağlık Grubu Antalya Hastaneleri Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan hastanın geç tanı almış olmasının operasyonu güçleştirdiğini belirterek, “Tümör,  portal ven dediğimiz karaciğere kan taşıyan toplardamara yapışmıştı. O bölgeyi kesip çıkararak ve toplardamarı kendi üzerinde onararak ameliyatımızı gerçekleştirdik. Portal vene yapışan tümörlerin ameliyat edilemez yaklaşımı yanlıştır. Bu yapışıklık eğer sınırlıysa, damarın yapışık olduğu kısım da çıkarılarak hasta kurtarılabilir. Eğer Faden Hanım tümör fark edildiği anda ameliyat edilebilseydi, çok daha kolay bir operasyon gerçekleştirilebilirdi. Pankreas kanseri çok hızlı ilerler. Bu sebeple belirtileri çok dikkatle izlenmeli ve hızlı hareket edilmelidir” dedi. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...