+1.5 milyon avro

Düzenleyen:
+1.5 milyon avro

SPOR Haberleri

UEFA ile yaptığı anlaşmaya göre bu sezon bütçesinde 10 milyon avro açık verme lüksü olan Kartal isterse 11.5 milyon avroluk harcama yapabilir

Kara Kartal ekonomik olarak o kadar idareli bir yol izliyor ki UEFA’nın Finansal Fair Play anlaşmasında örnek gösterebileceği bir tablo ortaya koyuyor. Ekonomik yaptırımlar nedeniyle FEDA diyen, siyah-beyazlılar, geçen sezon UEFA ile 3 yılı kapsayan bir ekonomik anlaşma yapmıştı. Protokole göre, Beşiktaş bütçesinde ilk sezon 20 milyon avro, ikinci sezon 10 milyon avro ve üçüncü sezon da 5 milyon avro açık verme hakkına sahipti. Tabii ki bu parametre dış kaynaklı değil “sattığın kadar alacaksın”ı ifade eden oyuncu transferi bazlıydı.
Beşiktaş ne yaptı?
Sıkıntı içerisindeki bir kulüp nasıl yönetilir, transferler nasıl yapılırın cevabını verdi Fikret Orman ve ekibi. İlk sezonunda Demba Ba, Atınç ve Ersan Gülüm satışı ile 27 milyon avro kasasına koyan siyah-beyazlılar, ilk sezonunda 7 milyon avro açık verdi. Bu sezon ise 10 milyon avro açık verme hakkı olan Beşiktaş’ın şu anki transfer bilançosundaki bakiyesi artı 1.5 milyon avro… Satmadan kiralayarak Gökhan Töre’den 3 milyon avro kazanan Beşiktaş kadrosuna ise şu ana kadar bonservis maliyetli 3 isim kattı. Toplam gider 2 milyon avro olurken gelir 3.5 milyon avroyu buldu. Beşiktaş kritere göre isterse 11.5 milyon avroluk transfer harcaması yapabilir.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...