Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bir ülke daha FETÖ'ye inceleme başlatıyor

Düzenleyen:
Bir ülke daha FETÖ'ye inceleme başlatıyor

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'nin girişimleri sonucu Macaristan makamları FETÖ'nün ülkedeki faaliyetleri hakkında inceleme başlatacak.

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Macaristan'da faaliyet gösteren kurumları hakkında inceleme başlatacağını açıkladı.

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanlığı, Macaristan'da faaliyet gösteren haber sitesi İndex'e yaptığı açıklamada, ''Ankara, Macaristan'da faaliyet gösteren ve Türkiye'deki darbe girişimi ile bağlantılı, terör örgütüne maddi ve manevi destek sağladığı düşünülen bir kaç kurum ve kuruluşun kapatılması için girişimde bulundu.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bu isteğinin halihazırdaki kanunlar çerçevesinde inceleneceği ve konunun ilgili makamlara iletildiği belirtilen açıklamada, ''Söz konusu kurumlar ve terörizm arasındaki bağ ortaya konulduğu takdirde Macar yetkililer bu kurumlara karşı harekete geçeceklerdir.'' değerlendirmesinde bulunuldu.

Macar hükümeti, Türkiye'de gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini sert biçimde kınamış, Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Szijjarto, demokratik seçimlerle yönetimde bulunan Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı ile dayanışma içinde olduklarını belirterek, "Bu darbe girişimi, uygulanış biçimi ve hayatını kaybedenlerin sayısına bakarak bir terör eylemi olarak da adlandırılabilir" şeklinde konuşmuştu.

(Kaynak: Haber7.com)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...