Gizlilik Dereceli Tesis Belgesi'nde bakan onayı şartı

Düzenleyen:
Gizlilik Dereceli Tesis Belgesi'nde bakan onayı şartı

GÜNDEM Haberleri

"Milli Gizli" Gizlilik Dereceli Tesis Güvenlik Belgesi verilebilmesine yönelik işlemler milli savunma bakanının onayı alındıktan sonra başlatılacak

"Milli Gizli" Gizlilik Dereceli Tesis Güvenlik Belgesi verilebilmesine yönelik işlemler milli savunma bakanının onayı alındıktan sonra başlatılacak. Milli Savunma Bakanlığınca hazırlanan "Savunma Sanayii Güvenliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, yönetmeliğin "tesis güvenlik belgesi" başlığı altındaki 20. maddesinin 2. fıkrasında yer alan, "Yabancı ortaklı veya yönetim kurulu başkanı ile üyelerinin bir veya birkaçı yabancı uyruklu olan kuruluşlara, Denetim Heyetince yapılacak denetim sonucunun uygun olması halinde Savunma Sanayii Milli Güvenlik Makamı tarafından sadece Milli Hizmete Özel gizlilik dereceli Tesis Güvenlik Belgesi verilir." ifadelerinin sonuna, "Milli Gizli Gizlilik Dereceli Tesis Güvenlik Belgesi verilebilmesine yönelik işlemler milli savunma bakanının onayı alındıktan sonra başlatılabilir." hükmü eklendi.
Yönetmelikte, bilmesi gereken kişiler dışındakilere açıklanması veya verilmesi milli güvenlik ve ülke menfaatleri bakımından sakıncalı görülen bilgi, belge ve malzemenin, haiz olduğu önem derecelerine göre "çok gizli", "gizli", "özel" veya "hizmete özel" şeklinde sınıflandırılması "gizlilik derecesi" olarak tanımlanıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...