O camiiye trafik çilesi bitiyor!

Düzenleyen:
O camiiye trafik çilesi bitiyor!

GÜNDEM Haberleri

Çamlıca Camii için önemli bir ulaşım arteri olması planlanan Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik projesi iptal edildi. Teleferik yerine, Altunizade metrosu uzatılarak camiye ulaşım sağlanacak.

Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik projesi iptal edildi. Proje Çamlıca'da yapılan camiye yolcu taşıyacaktı. 10 kilometre hat üzerinde 6 istasyondan oluşan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2016 bütçe programına da giren teleferik projesinin iptaline ilişkin teklif 21 Temmuz günü İBB Meclisi'nde görüşüldü.

TELEFERİKTEN VAZGEÇİLDİ, OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Oylanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunda Mecidiyeköy-Zincirlikuyu-Altunizade-Çamlıca arasındaki teleferik güzergahında farklı ulaşım alternatiflerinin çalışıldığı bu yüzden teleferik projesinden vazgeçildiği belirtildi. Komisyon, projenin iptalini kamu yararı taşıdığı için uygun buldu. İptal kararı mecliste CHP ve AK Parti'lilerin oyları ile kabul edildi.

METRO 3.5 KİLOMETRE UZAYACAK

İptal kararının ardından İBB yetkilileri teleferik ulaşımına alternatif olarak metronun geleceğini belirtti. Habertürk'ün haberine göre yetkililer şöyle konuştu. "Mecidiyeköy'den başlayıp Zincirlikuyu, Altunizade ve oradan da Çamlıca'ya ulaşımı sağlayacak teleferik projesi iptal edildi fakat teleferik yerine metro gelecek. Yeni bir metro değil Altunizade'den itirbaren mevcut olan metro uzatılarak Çamlıca Camii'ne ulaşım sağlanacak. Metro 3.5 kilometre daha uzatacak fakat direkt camiye kadar gitmeyecek, yolcuların caminin yakın bir noktasında kurulacak durak ile camiye ulaştırılacak" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...