Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Avusturya, Viyana Büyükelçisi'ni görüşmeye çağırdı

Düzenleyen:
Avusturya, Viyana Büyükelçisi'ni görüşmeye çağırdı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye ile Avusturya arasında süren gerilim devam ediyor. Avusturya’nın Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş’ü dün (Cuma) Dışişlerine çağırarak son söylemler hakkında izahat istediği öğrenildi.

Avusturya basınında yer alan haberlerde, Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz’un Büyükelçi Göğüş’ü, AB Bakanı Ömer Çelik ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Avusturya’ya yönelik sert söylemleri nedeniyle görüşmeye çağırdığı ve sert bir dille söylemleri eleştirdiği bilgisi yer aldı.
 
Geri kabul anlaşması kartondan ev 
Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş’ün görüşmeye çağırılmasının ardından akşam saatlerinde ORF televizyonuna çıkan Sebastian Kurz, Türkiye’nin son yıllarda Avrupa’dan uzaklaştığını savunarak, AB’ye üyelik müzakerelerinin durdurulması gerektiği yönündeki görüşlerini tekrarladı. Kurz, AB ile Türkiye arasında imzalanan geri kabul anlaşmasını da eleştirdi. Anlaşmayı,"Kartondan ev" olarak nitelendiren Kurz,"Geri kabul anlaşması işlemeyecektir. Avrupa’nın yanlış sığınmacı politikasının kartondan evi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya" dedi. Kurz, anlaşmanın yakın gelecekte ortadan kalkacağını da savundu.
 
AB’yi kendi ödevini yapmaya da çağıran Sebastian Kurz, AB’nin şantajdan kurtulmak için kendi sınırlarını kendisinin koruması gerektiğini söyledi. Kurz,"Şayet bunu yapmazsak, Türkiye karşısında zayıf kalırız" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...