Kahramanmaraş'ta 30 akademisyene gözaltı

Düzenleyen:
Kahramanmaraş'ta 30 akademisyene gözaltı

GÜNDEM Haberleri

Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde düzenlenen operasyonda 30 akademisyen daha gözaltına alındı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, üniversitede görevden uzaklaştırılan 34 kişinin evlerinde arama yaptı. Yapılan kontrollerde aralarında Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Müdürü Halil Dilekoğlu ve akademisyenlerin de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 30 akademisyen ifadeleri alınmak üzere Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yapılan operasyon öncesi firar eden 4 akademisyenin yakalanması için çalışmalar sürüyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...