Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trabzonspor 49 yıllık tarihine 115 yabancı oyuncu sığdırdı

Düzenleyen:
Trabzonspor 49 yıllık tarihine 115 yabancı oyuncu sığdırdı

SPOR Haberleri

Trabzonspor, son yapılan transferlerle birlikte 49 yıllık tarihine 115 yabancı oyuncuyu bünyesine kattı.

Yeni sezona umutla bakan ve uzun uğraşlar sonucu kadrosuna kattığı yabancı oyuncularla dikkat çeken Karadeniz ekibi, son yaptığı yabancı transferlerle birlikte kadrosuna bugüne kadar 115 yabancı oyuncu kattı.Geçtiğimiz sezon M’Bia, Esteban, N’Doye, Marko Marin, Douglas, Cavanda ve Akakpo olmak üzere 7 oyuncuyla sözleşme imzalayan bordo-mavililer, bu sezon ise Ramil Sheydaev, Jan Durica,Ogenyi Onazi, Fabian Castillo, Luis Ibanez ve Matus Bero ile sözleşme imzalayarak 6 oyuncuyu daha kadrosunu kattı.
1970-1971 sezonunda ikinci ligde mücadele ettiği dönemde Rumen oyuncu Reculen Koska ile anlaşarak ilk yabancı oyuncu transferini gerçekleştiren bordo-mavililer, Süper Lig’de ise ilk 1985-1986 sezonunda Alman oyuncu Jürgen Groh’a imza attırmıştı. 49 yıllık tarihinden bugüne kadar bordo-mavililer, son yapılan transferlerle birlikte 115 yabancı oyuncusunu kadrosuna kattı.

MUHARREM USTA 7. YABANCI TRANSFERİNİ YAPTI

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, 9 aya yaklaşan görev süresi boyuncu 7 yabancı oyuncunun transferine imza attı. Usta, göreve geldiği Aralık ayından sonra ilk yabancı transferini 1461 Trabzon’un savunma oyuncusu Akakpo’yu transfer ederek gerçekleştirdi. Yeni sezon öncesinde ise Muharrem Usta ve yönetim kurulu, Trabzonspor’da yeni bir sayfa açma adına takımın başına Teknik Direktör Ersun Yanal’ı getirerek raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını yürütüyor. Trabzonspor’un Porto’dan kiralık olarak görüşmelere başladığını borsaya bildirdiği Hyun-Jun Suk sözleşme imzalaması durumunda Muharrem Usta’nın transfer ettiği yabancı oyuncu sayısı 8’e yükselecek.

EN ÇOK YABANCI OYUNCU BREZİLYA’DAN

Trabzonspor, bugüne dek en fazla yabancı futbolcu transferini 13 oyuncuyla Brezilya’dan gerçekleştirdi. Polonya ve Belçika’dan 7, Yugoslavya ve Gürcistan’dan 6, Gana ve Slovakya’dan 5, Ukrayna’dan 4, Çek Cumhuriyeti’nden 3, Hırvatistan’dan 3, Makedonya’dan 3, Gine’den 3, Almanya’dan 3, Kamerun’dan 3, Nijerya’dan 3, Romanya’dan 2, Bulgaristan’dan 2, Fransa’dan 2, Sırbistan’dan 2, Mısır’dan 2, Fildişi Sahili’nden 2, Cezayir’den 2, Arjantin’dan 2, Rusya’dan 2, Senegal’den 2 ve Kolombiya’dan 2, Danimarka, Azerbaycan, İngiltere, Norveç, Peru, Arnavutluk, Avustralya, Güney Kore, Belarus, Hollanda, İsveç, Namibya, Burundi, Avusturya, Portekiz, Paraguay, Mali, Yunanistan ve Togo’dan da 1’er oyuncu bordo-mavili takımda forma giydi.

YANAL’IN TRANSFER ETTİĞİ İKİ ARJANTİNLİ

Trabzonspor, Gustavo Colman’ın ardından Luis Ibanez’i transfer ederek 8 sezon sonra ikinci Arjantinli oyuncu transferini gerçekleştirdi. İki Arjantinli’de Teknik Direktör Ersun Yanal’ın bordo-mavili takımı çalıştırdığı dönemlerde Trabzonspor’a geldi. Colman’ı geldiği ilk dönemde Belçika’nın Germinal Beerschot takımından transferine onay veren Yanal, bordo-mavili takımın başına geldiği 3. dönemde ise yine Arjantinli oyuncu Luis Ibanez’i Sirbistan’dan transfer etti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...