Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyarbakır'da yabancı plakalı bomba dolu araç bulundu

Düzenleyen:
Diyarbakır'da yabancı plakalı bomba dolu araç bulundu

GÜNDEM Haberleri

Kırsal alanda ağaçların arasına saklanmış patlayıcı yüklü aracın yabancı plakalı olduğu belirlendi.

Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Hazro ilçelerinde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan bir kişi yakalandı, yabancı plakalı bomba yüklü araç imha edildi. Operasyonda 5 sığınakta yaklaşık 2 ton ağırlığında muhtelif gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Hazro ilçesinde 12 köy kırsal ve ormanlık alanını kapsayan aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak, örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek amacıyla 1 Ağustos'ta başlayan operasyonun başarıyla tamamlandığı bildirildi.
Operasyonda, 1 aranan şahsın yakalandığı kaydedilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:
"82 bin 280 kök kenevir tespit edilerek imha edilmiş, 200 kilo 700 gram kubar esrar, 60 kilo toz esrar maddesi ele geçirilerek imha edilmiştir. Patlayıcı yapımında kullanılan 100 kilogram amonyum sülfat, 30 gram amonyum nitrat, 4 el yapımı patlayıcı ve 1 yabancı plakalı bomba yüklü araç bulunarak imha edildi. Yapılan aramalarda 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiş ve 1 aranan şahıs yakalanmış, teröristler tarafından kullanılan 5 sığınak, yaklaşık 2 ton ağırlığında muhtelif gıda ve yaşam malzemesi, hava görüntülerini engellemek maksatlı kullanılan 185 şemsiye, 70 örgüt kıyafeti ve sığınak yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Ele geçirilen sığınak ve malzemeler kullanılamaz hale getirilmiştir."
Açıklamada, operasyon ile ilgili olarak adli işlemlerin sürdüğü kaydedildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...