Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kaynak: ABD karar vermek durumundadır

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kaynak: ABD karar vermek durumundadır

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Batı dünyasının, özünde de ABD'nin kararını vermek durumunda olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, bir otelde düzenlenen Karayolları Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da canlı yayında darbe teşebbüsü olduğunu, Türkiye'nin parlamentosunun tepesine bomba yağdırıldığını, Boğaziçi Köprüsü'nün tanklarla kapatıldığını, Özel Harekat Merkezine ve Jandarma Genel Komutanlığına helikopterlerle, uçaklarla bombalar atıldığını anımsattı.

Darbe girişiminde 240 vatan evladının şehit düştüğünü, halen hastanelerde 2 bin 100'den fazla gazinin tedavi gördüğünü belirten Kaynak, Batı'nın bunlara rağmen hala "Türkiye'de ne olup bittiği konusunda tespitimizi yapmış değiliz." diyebildiğini aktardı.

Dünyanın canlı yayında bir darbe teşebbüsünü hiç yaşamadığına dikkat çeken Kaynak, şunları söyledi:

"Ama bunu görenlerin de gözleri var, görmüyorlar, kulakları var işitmiyorlar ve dilleri var konuşmuyorlar. Türkiye'nin demokrasisine, Anayasal düzenine, milletvekillerinin, Cumhurbaşkanının ve Başbakanımızın canına kast ediyor. Anayasal düzeni değiştirme, bozma teşebbüsünü şimdiye kadar hiçbir darbecinin elinde olmayan silahlarla, savaş uçaklarıyla, ağır zırhlı tanklarla yapıyor. Batı hala ne olduğunu anlamaya çalışıyor. "

Kaynak, darbelerin en büyük mağdurunun millet, milletin temsilcilerinin, millet idaresinin tecelligahının da Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu belirterek, 15 Temmuz'da da milletvekillerinin parlamentoda bulunduğunu kaydetti.

"En ağır silahlar örgüt tarafından millete yöneltilmiştir"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Türkiye'ye geleceğini vurgulayan Kaynak, "Batı dünyası, özünde ABD, kendisi karar vermek durumundadır, demokrasiden, millet iradesinden, hukukun üstünlüğünden, NATO içerisindeki en büyük silahlı güce sahip Türkiye'den yana mıdır, bir sapkın din anlayışıyla insanları afyonlayan, haşhaşi, silahlı terör örgütünün liderinden yana mıdır?" ifadesini kullandı.

FETÖ'nün silahlı terör örgütü olduğunun da son süreçte görüldüğüne işaret eden Kaynak, "Silah denilen şey illa belde taşınan ya da omuza asılan tüfek değildir. Silah, hem de dünyanın en ağır silahı olan uçaklar, helikopterler, tanklar ve toplar, bu örgüt tarafından milletin kendisine yöneltilmiştir." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...