Bombacı köpeğin yerine arı

Bombacı köpeğin yerine arı

DÜNYA Haberleri

Patlayıcı madde bulmak üzere eğitilen bal arıları İngiltere'nin Heathrow havaalanında testi geçti. Arılar, bombayı bulduğunda kızılötesi sensör devreye girip, alarm veriyor.

İngilizler, bombalı saldırılara karşı yeni bir yöntem buldu. Artık bal arıları, bomba bulmak üzere eğitiliyor. Üstelik köpekleri istihdam etmekten çok daha ucuz. Bombacı arılar, koklayarak veya dilleriyle patlayıcı ya da kimyasal madde bulmak üzere eğitiliyor. Patlayıcı madde bulunduğunda kızılötesi bir sensör devreye giriyor ve alarm veriyor. Alarm üzerine bomba imha uzmanları olaya müdahale ediyor. Bal arılarının koku alma duyusunun en az köpeklerinki kadar güçlü olduğu ifade ediliyor. Londra'nın batısındaki Heathrow Havaalanı'nda denemeler yapılıyor. İhaleyi kazanan Inscentinel şirketi yetkilisi, aramalarda kullanmak üzere bir köpeğin eğitiminin 6 ay sürdüğünü, arıların patlayıcıları bulmayı öğrenmesinin ise 6 saniyede mümkün olabildiğini söyledi. Bal arılarının uyuşturucu ve kaçak tütün tespitinde de kullanılabileceği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...