İstanbul'dan ilk hac kafilesi yola çıktı

Düzenleyen:
İstanbul'dan ilk hac kafilesi yola çıktı

YAŞAM Haberleri

İstanbul’dan bu sene kutsal topraklara 8 bin 853 hacı adayı gidecek. Adaylar sıkıntılı zamanda ülke ve millet için dua edecekler.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Suudi Arabistan’a gidecek hacı adayları, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.
İlk hac kafilesinin hareketi öncesinde Dış Hatlar Terminali’nde düzenlenen törene, yaklaşık 150 hacı adayının yanı sıra onların yakınları ile bazı vatandaşlar katıldı. Törende konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, “İstanbul’dan bu sene kutsal topraklara giden 8 bin 853 hacımız var. Bunun 4 bin 978’i, aşağı yukarı 5 bini Diyanet’in organizasyonuyla hacca gidiyor. 44 kafilenin 32’si bu havalimanından, 12 kafile de inşallah Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan hareket edecek” dedi. Hacı adaylarına seslenen Yaran, Türkiye’nin son günlerde büyük sıkıntılar atlattığını hatırlatarak, “Bu havalimanı da büyük sıkıntılara maruz kaldı. Havalimanında çalışan kardeşlerimize de geçmiş olsun. Özellikle dualarınızı eksik etmeyin. Bu sıkıntıların atlatılmasında tabii ki şahsi gayretler çok önemli ama yapılan dualar da çok önemli. Orada göreceksiniz ki ‘Biz Türkiye’den geliyoruz’ dediğiniz zaman dünyanın her tarafındaki hacılar size ayrı sevgi duyacaklar, saygı duyacaklar. Bu da bizim ülke ve millet olarak büyük bir varlığımızdır” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...