Fenerbahçe yönetimi, istifa etmeyen Pereira'ya baskı uygulayacak

Düzenleyen:
Fenerbahçe yönetimi, istifa etmeyen Pereira'ya baskı uygulayacak

SPOR Haberleri

Tazminat ödenmek istenmeyen Portekizliye tam gün mesai yaptırılacak... Yönetimin yıldırma politikasına göre yardımcıları da gönderilecek. İşte planlar ve şok bir iddia!

M. Emin ULUÇ

Vitor Pereira ile Fenerbahçe Yönetimindeki savaş kızışmaya başladı. Yönetim, ikinci kez Şampiyonlar Ligi’nin kapısından dönmesine rağmen kendisini başarısız bulmayan ve istifa çağrısına olumsuz cevap veren Vitor Pereira için yıldırma politikasını devreye soktu. Portekizli çalıştırıcıya tazminat ödememekte kararlı olan sarı-lacivertliler, Christoph Daum ve Giuliano Terraneo krizlerindeki formüllere başvurdu. İlk etapta hocaya tam gün mesai talimatı veren yönetim, tesislere hapis ederek daha fazla çalışmaya zorlayacağı Pereira’nın yetkilerine de kısıtlama getirdi. Asbaşkan Ali Yıldırım, Samandıra’nın tek yetkilisi olacak ve Pereira, Yıldırım’a sormadan adım dahi atamayacak. Bu şartlar Pereira’nın yardımcıları için de geçerli olacak.

Acil durum tedbirleri

Yaptırımlar mesai şartları ve yetki kısıtlamasıyla da sınırlı değil. Vitor Pereira’ya taktiksel konularda da baskı uygulayan yönetim, Portekizliye 3-5-2 sevdasını bitirip, eski oyun kurgusuna dönme emri verdi. Yönetimin bir diğer talimatı ise RvP’nin bir an önce takıma geri kazandırılması. Bu tedbirlerin olumlu sonuç vermesi halinde Pereira’nın belirlenen şartlarda görev süresini tamamlamasına göz yumacak olan yönetim, aksi takdirde hamlelerini sertleştirecek. Pereira’nın kurmaylarının görevine son verip teknik heyete yerli isimleri dahil edecek yönetim böylece tecrübeli çalıştırıcıyı yıldırmayı planlıyor. Ancak inatçı yapısıyla tanınan Pereira’nın ne olursa olsun istifa etmesi pek mümkün görünmüyor.

Alternatifleri hazırlandı

Pereira’ya ‘mobbing’ uygulayan Fenerbahçe Yönetimi, portekizlinin istifa etmesi halinde masaya oturacağı isimleri belirledi. Sarı-lacivertliler, son olarak Marsilya’yı çalıştıran “Deli” lakaplı Arjantinli Marcelo Bielsa  ve Şilili Manuel Pellegrini ile temasa geçti. İki hoca da göreve sıcak bakıyor.

‘Yıllığı 650 bin avroydu’

Fenerbahçe’nin eski yöneticilerinden Murat Aşık, Vitor Pereira krizi için yönetimi suçladı. Pereira’nın F.Bahçe’den önce Glasgow Rangers’la 650 bin avroya anlaştığını öne süren Aşık, 2.5 milyon maaş alan Portekizli için, “Kusura bakmayın da bence son suçlu Pereira” yorumunu yaptı.

Eski sisteme dönüş

Yönetimin istifa baskısına boyun eğen Vitor Pereira koltuğunu korumak için sistem değişikliğine gitti. Portekizli teknik adam, 3-5-2 sevdasını bir kenara bırakarak takıma eskisi gibi 4-2-3-1 dizilişi üzerinde antrenman yaptırmaya başladı. Sarı-lacivertlilerin, Grasshoppers maçına bu şekilde çıkacağı öğrenildi.

Kjaer 15 milyon avro

Fenerbahçe savunmasının sigortası Simon Kjaer’e İtalya’dan talip çıktı. Gösterdiği üstün performansla Avrupa devlerinin transfer listesine giren Danimarkalı için Napoli harekete geçti. Sky Italy’nin haberine göre, Albiol ve Koulibaly’nin ayrılma ihtimalleri üzerine stoper arayışına giren Napoli, Kjaer için kolları sıvadı. Ancak Fenerbahçe’nin Viking’i kolay kolay göndermeye niyeti yok. Sarı-lacivertli ekip, 7 milyon 650 bin avroya aldığı oyuncu için 15 milyon avro bonservis bedeli talep ediyor.

İdmanda 4 eksik

Fenerbahçe’nin dün yaptığı çalışmada, Skrtel, Kjaer, Volkan Şen ve Van Persie yer almadı. Sakatlıkları bulunan oyunculara özel program uygulanırken, diğer futbolcular dar alanda çift kale maç yaptı. Bu arada sıkıyönetim uygulaması sebebiyle geleneksel doğum günü kutlamaları da artık yapılmaz oldu. Dün doğum günü olan Robin van Persie için pasta kesilmedi.

Hasan Ali’den ömürlük imza

Fenerbahçeli futbolcu Hasan Ali Kaldırım, Saynur Öztürk'le hayatını birleştirdi. Four Seasons Bosphorus Otel'de yapılan düğünde Başkan Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli futbol takımının teknik heyeti ve futbolcularıyla çok sayıda davetli hazır bulundu.

Selçuk Yula unutulmadı

Fenerbahçe’nin efsane oyuncularından Selçuk Yula vefatının 3. yıldönümünde kabri başında anıldı. Fenerbahçe Yönetimi adına asbaşkan Tahir Sarıoğlu’nun katıldığı anma töreninde Yula Ailesi’nin fertleri, eski futbolcular ve taraftarlar da yer aldı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...