Trabzonspor'da dört kıtadan 13 yabancı futbolcu bulunuyor

Düzenleyen:
Trabzonspor'da dört kıtadan 13 yabancı futbolcu bulunuyor

SPOR Haberleri

Karadeniz ekibi sezona 2 yabancı ile başladı, şimdi bu sayı 10’a çıktı.

Tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçen sezon yaşadıktan sonra teknik direktör Ersun Yanal ile anlaşan ve futbolcularının büyük bölümünü satış listesine koyan Trabzonspor'da, yapılan yeni transferlerle yabancı sayısı da arttı. Yanal'ın raporu doğrultusunda Slovakya kampına Kosta Rikalı Esteban Alvarado ve Togolu Serge Akakpo olmak üzere sadece 2 yabancı oyuncuyla başlayan bordo-mavili takımda, yapılan transferlerle bu sayı 10'a yükseldi. Slovakya kampının son gününde Azerbaycanlı Ramil Sheidaev'ı kadrosuna katan Karadeniz ekibi, yurt dışı ilk etap kampını 3 yabancı oyuncuyla tamamladı. Bordo-mavili takımın Macaristan'daki ikinci hazırlık kampına da Slovak Jan Durica ve Matus Bero, Kolombiyalı Fabian Castillo, Nijeryalı Ogenyi Onazi, Arjantinli Luis Ibanez olmak üzere 5 yeni oyuncu katıldı.

Suk da gelecek

Daha önce satış listesine koyulan Senegalli Dame N'Doye'un da takıma çağrılmasıyla Macaristan'da kampa 6 yabancı oyuncu daha eklendi ve sayı 9'a yükseldi. Karadeniz ekibinin prensipte anlaşmaya vardığı ve ülkesinin 2016 Rio Olimpiyatları'nda mücadele etmesi nedeniyle takıma sonra katılacağı açıklanan Güney Koreli milli futbolcu Hyun-Jun Suk ile yabancı sayısı 10'a yükselecek. Böylece yeni sezon öncesi 9 ülkeden, 10 yabancı oyuncu bulunuyor. Hollandalı Douglas, Belçikalı Cavanda, Paraguaylı Cardozo ile bu sayı 13'e çıkıyor.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...