Galatasaray'ın 1 numaralı adayına Klopp taş koydu

Düzenleyen:
Galatasaray'ın 1 numaralı adayına Klopp taş koydu

SPOR Haberleri

Galatasaray’ın Eren’le hücum gücü artsa da, Hollandalıyı düşündüren asıl konu savunma gücü. Çareyi Leiva’da gören Hollandalı “Bir aksilik çıkmasın. Gerekirse fiyat artıralım” dedi

Burhan Can TERZİ

Galatasaray, Kasımpaşa’dan Eren Derdiyok’u transfer ederek büyük bir sıkıntısını çözdü. Şimdi sıra geldi en büyük problem olan defansif orta sahadaki eksikliğe…  Brezilyalı ön libero Lucas Leiva için Liverpool ile her konuda anlaşan sarı-kırmızılılar, İngiliz takımının çalıştırıcı Jürgen Kloop’un devreye girmesiyle biraz daha beklemek zorunda kaldı. Kloop’un rotasyonu düşünerek Leiva’yı gönderip göndermemekte kararsız kalması,  işin resmiyete dökülmesini engelledi. Önceki gün de G.Saray yöneticisi Levent Nazifoğlu bu doğrultuda açıklamalar yaptı ve “Pazartesiye kadar bekleyeceğiz, yoksa alternatif isimlere yöneleceğiz” ifadelerini kullandı. Ancak bu demeç G.Saray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink’in canını bir hayli sıktı.

Riekerink, Nazifoğlu ile transferi görüştü 

Hollandalı çalıştırıcı, Levent Nazifoğlu ile bir görüşme yaparak, “Ben artık Leiva’yı bizim oyuncumuz olarak kabul ediyordum. Çünkü ilacımız o. Alternatif bir isim bizim ihtiyaçlarımızı karşılaşamaz ve geçen yıl yaşadığımız sıkıntıları yine yaşarız. Son dakikada bir aksilik çıkmamasını diliyorum. Bu işi Kloop’un inisiyatifine bırakamayız. Gerekirse fiyat artırmalıyız” dediği belirtildi. Jan Olde Riekerink’in özellikle Manchester United ile oynanan hazırlık maçının ardından büyük panik yaşadığı ve hemen her fırsatta Leiva transferi konusunda yöneticilerle görüştüğü ifade edildi.

Derdigol

Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları kapsamında 21 yaş altı takımı ile oynadığı antrenman maçını 7-0 kazandı. Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı ekibin gollerini Sinan Gümüş (2), Linnes, Bruma, Chedjou, Hamit Altıntop ve yeni transfer Eren Derdiyok kaydetti.

İkinci yarı oynadı

Cimbom, mücadeleye Cenk, Linnes, Chedjou, Hakan, Carole, Dzemaili, Selçuk, Sinan, Sneijder, Bruma ve Podolski 11'i ile başladı. İlk yarıda forvette Podolski görev alırken, ikinci yarıda bu bölgede yeni transfer Eren Derdiyok forma giydi. 28 yaşındaki isim performansıyla ve attığı golle “Hazırım” mesajı verdi. 

Debuchy Aslan gibi

Son günlerde transfer çalışmalarına hız veren Galatasaray savunmada da önemli bir ismin transferini bitirme noktasına geldi. İngiliz basınında yer alan habere göre sarı-kırmızılılar, Arsenal'in Fransız sağ beki Mathieu Debuchy ile her konuda anlaştı. Haberde 31 yaşındaki futbolcunun 1 yıllığına Galatasaray'a kiralanacağı ve İngiliz kulübüyle son pazarlıkların yapıldığı ifade edildi. Ancak anlaşmada satın alma opsiyonu olup olmadığına dair herhangi bir detaydan bahsedilmedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...