Unutursanız üzülürsünüz, bavulunuzda eksik var mı?

Düzenleyen:
Unutursanız üzülürsünüz, bavulunuzda eksik var mı?

YAŞAM Haberleri

İyi bir dinlenme dönemi için önce iyi bir planlama, ardından eksiksiz bir bavul gerek.

Canan ERASLAN

Hepimiz kötü günler yaşadık, yaşıyoruz. İzinler ertelendi, bazı seyahat planları iptal oldu belki ama yine seyahate, tatile çıkacağız, dinleneceğiz. Bunun için, iyi bir organizasyon ve ardımızda bırakacağımız işleri tamamlamak, ilk yapmamız gerekenler. Tatil için planladığımız yer, ister bir tatil beldesi, ister yazlık ya da arkadaş evi olsun; tatilin tam tatil olması için iyi düşünülmüş olması gerek. Hem psikolog hem rehber olan Kerem Altan, amacı ne olursa olsun; iyi bir seyahatin en önemli şartlarından birinin güzel bir bavul olduğunu söylüyor. İşi dünyayı gezmek olan, gezerken insan davranışlarını da değerlendirip karşılaştıran Kerem Altan’ın tavsiyeleri çok önemli ayrıntılar içeriyor.

GİTTİĞİNİZ YERİ GÖRÜN

Altan diyor ki; tatil ya da iş seyahati olsun, önemli değil. Öncelikle geceleyeceğiniz yerin fotoğraflarını görün, o tesis ya da otel için yapılan yorumları okuyun. Birçok tesis, odaları 360 derece gösteren sistemler kuruyor. Gezin ki nereye gittiğinizi bilin. Böylece bavula ne koyacağınıza da daha doğru karar verir, zamanınızı daha iyi planlayabilirsiniz. Anahtarlık, bozuk para gibi metalleri el bagajınıza yerleştirin, 100 mililitrenin üzerindeki kozmetik ürünleri ise mutlaka bavulda bırakın ki, kontrollerde beklemeyin, sıkıntı yaşamayın.

Cep telefonu, tablet ve dizüstü bilgisayarlar başta olmak üzere elektronik cihazlar, seyahatiniz boyunca daha çok gerekecek. Fotoğraf çekeceksiniz, paylaşacaksınız. Bunları düşününce, bavula ilk atacağınız şeylerden biri şarj cihazı ve son günlerin modası yedek bataryalar. Kapasitesi yüksek olanları alın ki, tablet ya da PC’yi de canlandırsın.

ÇOCUKLARINIZ VARSA "YEDEKLİ" HAZIRLANIN 

Çocuklarınız varsa, kıyafetlerini yedekli almak çok önemli. Onların da terliği, güneş koruyucusu, oyuncakları, havuz için simit ve benzeri gereçlerini unutmayın ki, gittiğiniz yerde ek masraf çıkmasın, çocuklarınız ağlamasın...

DÜZGÜN YERLEŞTİRİN ÜTÜYE GEREK OLMASIN

Giysilerinizi katlarken, mağazalardaki yöntemi kullanırsanız çok kırışmaz. Gider gitmez de bavulu açıp askıya yerleştiririn ki ütüye ihtiyaç duymayın. Çok kırıştıysa keten ve şifon giysilerinizi biraz ıslatırsanız ütülü gibi olacaktır. Siz yine de küçük buhar veren cihazlardan edinmeyi deneyin. Kırışıklık halinde kurtarıcı oluyor.

KIYAFETLERİ SAYIN, YÜKÜ ARTIRMAYIN

Tatilde akşamları dışarı çıkmak, eğlence mekânlarına gitmek ya da konaklayacağınız yerde vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Bunun için ne tür kıyafet kullanabileceğinize karar verin. Ani kararla gidebileceğiniz yerler için de yedek kıyafet gerekebilir. “Keşke alsaydım” dememek için, gün gün giyeceklerinizi ayarlayın. Değişik programlar için seçenek de olsun. Spor ayakkabısı, eşofman gibi... Geceleri konser, tiyatro gibi bir yere gidecekseniz, ona göre şık bir elbise ve ayakkabıyı da ihmal etmeyin. Oda, havuz, deniz için ayrı terlikleri unutmayın. Güneş koruyucuları da gitmeden almakta yarar var.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...