Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama yine kanıt istedi

Düzenleyen:
Obama yine kanıt istedi

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Obama, işadamı Murat Güzel’in sorusuna “Gülen’in iadesini ciddiye alıyoruz ama durumun ispatlanması gerek” dedi

ABD’de yaşayan Türk iş adamlarından ve Demokrat Parti üyesi olan Murat Güzel, başkan adayı Hillary Clinton’a bağış yemeğine katıldı. Güzel, aynı yemeğe katılan Başkan Barack Obama’ya önce FETÖ ile ilgili bilgi verdi daha sonra, “Gülen’in iadesi sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın değil tüm Türk halkının meselesidir. Siz ise iade etmeyerek iki ülke ilişkilerini zedeliyorsunuz. Bu daha ne kadar sürecek?” diye sordu. Obama ise, Güzel’e, “Bu Türkiye’de ilk darbe denemesi değil ve bu konuda hassas olan Türk halkı darbecilere iyi bir ders verdi, muhalefet dahil bütün kesimler darbeye karşı durdu. Gülen’in iade işlemi için delillere göre hukuk yolu esas alınacak. Bu işi ciddiye alıyoruz ancak bunun ispatlanması lazım” dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...