'Büyük bölge imamı', FETÖ'nün ahlaksızlığını itiraf etti

Düzenleyen:
'Büyük bölge imamı', FETÖ'nün ahlaksızlığını itiraf etti

GÜNDEM Haberleri

“Evlenmek isteyenler; boy, güzellik gibi istediği özellikleri bildirir. Uyan bayanın fotoğrafı ona gösterilir. Beğenmezse başka kadınlar bulunur.”

Konya’daki FETÖ soruşturmasına ilişkin şüpheli olarak ifadesi alınan örgütün sözde “büyük bölge imamı” Ü.Ç. örgütün iç yüzünü, eleman teminini, “himmet” toplantılarını ve nasıl vergi kaçırıldığını anlattı. 2004’te öğrenci evlerindeki sohbetlere katıldığını aktaran Ü.Ç. “Selçuklu eyaleti küçük bölge mütevelli sohbet grubunda yer aldım. Üstteki bir kişinin direktifleri doğrultusunda grubun toplaması gereken kurban, burs ve himmet miktarlarını mütevellilere eşit miktarda dağıttım. Eksik kalan parayı cebimizden tamamladık. Cemaat içerisinde makbuz veya belge verilmez. Devlete karşı sorumluluk olmaması için resmi bir kayıt tutulmaz ve makbuz verilmezdi” dedi. Cemaatin ülkede 7 bölgeye ayrıldığını dile getiren Ü.Ç. “Her bölgede bir imam bulunur. İl imamı da, ilden sorumlu olan kişidir. Bütün kurum ve yapılanmaların işlemesi için ildeki bütün işleri denetleyen ve yönlendiren kişidir. İlçe imamı da ilçedeki faaliyetleri düzenleyen kişidir” dedi.

YÜZDE 20’Sİ ÖLÜMÜNE BİAT EDİYOR

Gülen’in “veli, âlim ve müctehit” görüldüğünü kaydeden Ü.Ç. “FETÖ’de itaat ile ilgili genel görüş, ‘itaat et, kurtul’ anlayışıdır. Çok soru soran, muhalefet eden kişiler sevilmez” diye konuştu. FETÖ’den kopuşlara değinen Ü.Ç. “Yaşanan olaylardan dolayı camiaya gönül verenlerin yüzde 80’i ayrıldı. Yüzde 20’lik bir bölümünün cemaatin talimatlarına ölümüne biat ettiklerini biliyorum” dedi. FETÖ’nün çöpçatanlık sistemini anlatan Ü.Ç. “Evlenmek isteyenler, evleneceği bayanda olmasını istediği özellikleri -boy, güzellik, kilo, memleketi gibi- bildirir. Onlar da cemaat içerisinden istenen özelliklere uyan bayanın fotoğrafını getirerek gösterir. Fotoğraftaki bayanı beğenmezsen, beğenene kadar farklı farklı bayanların fotoğraflarını gösterirler” şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...