Caniler kutlamayı erkenden yapmış

Düzenleyen:
Caniler kutlamayı erkenden yapmış

GÜNDEM Haberleri

Darbeyle Türkiye’yi kana bulayan FETÖ’cülerin, 15 Temmuz sabahından zafer ilan edip Kuleli Askeri Lisesi’nin kulelerine iki dev bayrak astığı ortaya çıktı.

Haber Merkezi

Ünlü bir iş adamı, Boğaz’ın Avrupa yakasında her sabah yürüyüş yapıyordu. O kara gün de Kuruçeşme civarındaydı. Yürürken Kuleli Askeri Lisesi’nin iki kulesine Türk bayrağı asılmış olduğunu fark etti. “Bayram değil, seyran değil. Bayraklar niye çekildi?” diye düşündü ve o anı cep telefonuyla kaydetti. Saatler sabah 05.52’yi gösteriyordu. İş adamı, kafasındaki sorunun cevabını ancak akşam darbe girişimi yaşanınca öğrendi. Kalkışmanın en önemli merkezlerinden biri olan Kuleli Askeri Lisesi’ndeki darbeciler, bir gece öncesinden zafer ilan etmişlerdi. Üstelik bu ihaneti yaparken de Türk bayrağını kullanmışlardı. Kuleli’deki bazı subaylar, Çengelköy’de sivillerin katledilmesi olayına karışmıştı. Okul Komutanı Albay Mürsel Çıkrıkçı, askerlere halkı vurmaları emrini vermiş, vatandaşları yere yatırıp dövmüş ve hakaretler yağdırmıştı. 171 yıllık tarihinde birçok savaş, darbe ve kalkışmaya şahit olan Kuleli Askeri Lisesi, FETÖ darbesinin ardından Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılmıştı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...