Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu iş daha bitmedi rehavete kapılmayız'

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu iş daha bitmedi rehavete kapılmayız'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

15 Temmuz gecesi sergilediği dik duruş için medyaya teşekkür eden Erdoğan, FETÖ ile kararlı mücadelenin yeni adımlarla süreceğini söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Tarabya Köşkü’nde bazı medya kuruluşlarının sahipleri, yöneticileri, yazar ve editörlerini kahvaltıda ağırladı. Bu toplantı 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı’nın medyayla en kapsamlı görüşmesi oldu. Erdoğan, toplantının başında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında medyanın sergilediği tavır ve dik duruş sebebiyle teşekkür ederek, şunları söyledi:  Benim medya konusundaki düşüncelerim, özellikle de eleştirel yaklaşımım hepinizin malûmudur. Fakat bu defa medyamız gazeteleriyle, televizyonlarıyla, internet haber siteleriyle gerçekten sağlam ve kararlı bir duruş sergiledi. Dolayısıyla bu olumlu tavrı takdir etmek, bunu hem bizzat sizlere hem de kamuoyuna ifade etmek boynumun borcudur diye düşünüyorum. Medya mensuplarımızın kahir ekseriyeti demokratik rüştlerini bu dönemde ispat etmişlerdir. 

15 Temmuz gecesi bu ülkeye ve bu millete diz çöktürmek üzere harekete geçenler 16 Temmuz sabahı hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığı katbekat artmış, güçlü bir Türkiye ile karşılaşmıştır. Bu sözüm sadece Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarına değildir, aynı zamanda onların arkasındaki güçleredir, her zaman söylediğim gibi üst akladır. 15 Temmuz gecesi medyayla televizyon bağlantılarını kurduktan sonra helikoptere hareket ettik, çocuklarımızla, yakınlarımızla birlikte yola çıktık. 4 ayrı noktada uçaklar bizi bekliyordu ve biz helikopterimizle Dalaman’ı tercih ettik, 15 dakika mesafedeydi Dalaman’a geçtik. Dalaman’a ulaştıktan sonra da uçağımızla oradan ilk etapta pilotumuz nereye gideceğimizi bilmiyordu. Ben “ya İstanbul ya Ankara” dedim. “Ama sen iki vilayetimizi ortalama al, ona göre yola çık” dedik. Biga üzerlerine geldiğimizde kendisine İstanbul’a geçeceğimizi söyledik. 

Bu arada hemen İstanbul Emniyet Müdürümüzle irtibat kurduk. Yapacağımız operasyonla 10-15 dakika içerisinde burayı temizleyeceğiz dedi. İstanbul’a indiğimizde gerek apron gerek terminal on binlerce İstanbullu ile dolmuştu. Konukevi’ne geçtik. Üzerimizde bu arada F-16’lar uçuyordu. Öyle zannediyorum ki onlar da bomba yüklü olsaydı oraya bomba bırakırlardı. 

Bizler bu sırada konukevine girdik ama o patlama camları falan patlatıyordu. Ürkütücü... İsmini vermeyeceğim ikinci bir isim talimatı vermek suretiyle Akıncılar Üssü’ne yöneldi çünkü başka çare yok. Oradan uçuşları bir defa önlemeliydik oraya 12 bomba atıldı. O bombaların atılışıyla Akıncılar Üssü tamamen atıl hâle gelmiş oldu. Helikopterler de kalkamaz oldu. “Bir bomba da ben yerim” endişesine kapıldılar ve uçuşlar oradan yapılamadı. Bu tabbi ciddi bir rahatlama getirdi. Çünkü ağırlıklı olarak Eskişehir ve Akıncılar üzerindeydi. Fakat artık darbeciler bu noktada çökmüştü zaten.

Bir taraftan Genelkurmay Başkanı’nın bırakılması, diğer taraftan diğer komutanların bırakılma süreci ve komutanların bir kısmıyla bırakılınca görüşmelerimiz oldu. Tüm bunlarla birlikte 12 saat içerisinde hamdolsun bu darbe safdışı edildi, püskürtüldü ve süreç kontrolümüz altında gelişmeye başlamış oldu.

Bu işin bittiğine şu anda tabii inanmıyorum. Atacağımız daha adımlar var, rehavete kapılmayacağız. Milletimizin bu darbeye karşı ortaya koyduğu tavır, inanıyorum ki darbeler tarihinde farklı bir yere oturacaktır. 

Uçaklarla, tanklarla, toplarla, helikopterlerle, bu işe inanmış, demokrasiye inanmış, ülkesinin istiklaline inanmış olanları sindiremezsiniz. Çanakkale’deki ruh neyse hamdolsun buradaki ruh da yeniden ayaklanmış kendini oraya bu şekilde koymuştur. Bundan dolayı bizim birliğimizi beraberliğimizi güçlendirmemiz lazım ve yarın (bugün) için Cumhurbaşkanlığı olarak bir açık davet sergiledik. Aslında herhangi bir protokol davetiyesi kimseye göndermiş değiliz. Sadece devletin bütün kademelerini, en üstten en alta kadar burada halkıyla bütünleşmeye, halkıyla beraber olmaya davet ettik. Onun için başta TBMM Başkanımız olmak üzere, Başbakanımız Sayın Yıldırım’a, anamuhalefet partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na, MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’ye Cumhurbaşkanlığı olarak yazılı daveti yaptık. İnşallah Yenikapı’da bir araya geleceğiz. Ama bu buluşmanın bir özelliği de şu olacak aynı anda İstanbul dışında 80 vilayette en büyük meydanlarda, halk toplanmak suretiyle dev ekranlarda bu miting izletilecek. Bu mitingimizin birliğimizi, beraberliğimizi çok daha pekiştireceğine inanıyorum. 

TBMM KOMİSYONU ABD'DE

ABD’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili gelişmeler konusunda temaslarda bulunan TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti, New York’ta bir araya geldikleri Türk vatandaşlarından örgütün oluşturduğu tehdidin uluslararası boyutta anlatılması için destek istedi. ABD’deki Türk vatandaşlarına tavsiyede bulunan Komisyon Başkanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan, ABD’de yaşan Türklerin bir büyükelçi gibi Amerikan toplumunda bulundukları sektörde, ortamda FETÖ tehlikesini anlatmaları gerektiğini söyledi. Bunu anlatmanın kolay olmadığını dile getiren Özhan, şöyle konuştu: “Kurduğu 10 cümlenin 8’inde ‘diyalog’, ‘hoşgörü’, ‘barış’, ‘bir arada yaşama’ diyen bir yapıya dair siz tanklardan, kan dökmeden, füzelerden, uçaktan, tuzaktan, insanların özel hayatını dinlemekten, telefonları kaydetmekten bahseden bir paketle gideceksiniz. Sizler bizim birer gönüllü elçimizsiniz...”

YENİ ADIM

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi için yeni bir adım attı.  FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından hükümet, örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi için, ikamet ettiği ABD’ye “acil tutuklama ve iade” talebinde bulunmuştu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından ABD Adalet Bakanlığı, Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin Türkiye Adalet Bakanlığına bir mektup gönderdi. ABD Adalet Bakanlığı, mektupta, Gülen’in iadesi konusunda yapılacak görüşmeler için Adalet Bakanlığından bir heyetin ABD’ye gönderilmesini ya da Amerikan Adalet Bakanlığından bir heyetin Türkiye’ye gelmesini önerdi. Türkiye’nin teklifini kabul eden ABD Adalet Bakanlığı, gelecek hafta içerisinde uzman bir heyeti Türkiye’ye göndereceğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...