Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kurtulmuş: Türkiye'yi işgale hazır hale getirmek istediler

Düzenleyen:
Kurtulmuş: Türkiye'yi işgale hazır hale getirmek istediler

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "FETÖ’cü örgütün amacı Türkiye’yi iç savaşa sokup işgale hazır hale getirmekti. 'Hadi darbe yapalım' diye bir araya gelen 3-5 çete mensubunun darbe yapacak bir ülke olmadığını Türkiye ispat etmiştir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. 

CNN Türk'e konuşan Kurtulmuş şunları söyledi: "Türk Silahlı Kuvvetleri, emir komuta zinciri içerisinde bundan sonra sadece vatan savunmasıyla ilgilenecektir. Yani bir daha Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisinde, birilerinin çıkıp 'ben uçağı uçurayım, helikopteri uçurayım, şunu yapayım, bunu yapayım' diye kısa vadede bir tehdit oluşturmayacağı, uzun vadede de yaptığımız, yapmaya başladığımız yapısal dönüşümlerle birlikte darbe üreten sistemi, darbe üreten sistemin zemini olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ni kullanan bu yapının artık var olmayacağını, artık Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de bir yeniden yapılanma sürecine girerek modernizasyon aşamasından geçeceğini görüyoruz. Böylece Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tek vazifesi, vatan savunması. Milletin birliğini, beraberliğini, sınırlarımızı dış tehlikelere karşı, Türkiye'yi koruyacak ama iç siyasetin bir parçası olarak asla kullanılmayacak. Milli iradeyi baskı altına alan bir silahlı unsur olarak asla kullanılmayacak. Ne emir komuta zinciri içerisinde bu olacak ne de işte böyle FETÖ'cü eşkıyalar gibi ordunun içinden çıkan birtakım çete mensuplarının bir darbe yapması asla mümkün olmayacak. Bu FETÖ’cü örgütün amacı Türkiye’yi iç savaşa sokup işgale hazır hale getirmekti.

Vatandaşlarımız rahat olsun. Sadece bugün için değil, inşallah bundan sonraki bu yeniden yapılanmanın sağlanmasıyla birlikte taşlar yerli yerine oturacak. Herkes işine bakacak. Asker işine bakacak, polis işine bakacak, sivil bürokratlar işine bakacak, siyaset işine bakacak. Kimse siyasetin işine karışmayacağı gibi siyaset, yani milletin iradesini temsil eden parlamento, her şeyin üstünde olacak ve parlamento milli iradenin tıkır tıkır işlemesinin teminatı haline gelecek. 

Milletimiz rahat olsun, bir daha bu adamlar kolay kolay yakın dönemde böyle ellerine bu silahları, uçakları alamazlar, bu iş bitmiştir. Türkiye'de böyle sabah kalkanın ya da gece vakti 'hadi darbe yapalım' diye bir araya gelen 3-5 çete mensubunun darbe yapacak bir ülke olmadığını Türkiye ispat etmiştir. Burada da bu işi ispat eden milletin kendisidir, maşeri vicdandır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...