Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yenikapı'dan yeni gelişme! CHP yürüyüşü iptal

Düzenleyen:
Yenikapı'dan yeni gelişme! CHP yürüyüşü iptal

GÜNDEM Haberleri

Yenikapı'daki mitingde sık sık "Türk bayrağı dışında bayrak açmayın" anonsu yapılırken CHP, Şişhane'den miting alanına yapacağı yürüyüşü iptal etti.

Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne vatandaşlar gelmeye başladı. Mitinge saatler olmasına rağmen alana gelen vatandaşlar, kürsüye yakın bölgelerde yer kapabilmek için alandaki yerlerini aldılar. Yenikapı'da metro istasyonunun duvarlarına darbe şehitlerinin fotoğrafları asıldı. Yenikapı'daki miting alanında ise 'Türk bayrağı dışında bayrak açmayın, kurallara aykırı döviz ve flama taşımayın' anonsu yapılıyor. Öte yandan CHP'de emniyet görevlilerinin uyarısı doğrultusunda Şişhane'den miting alanına yapacağı yürüyüşü iptal etti. İstanbul Yenikapı bugün tarihi bir güne sahne oluyor. Saat 17.15'te saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde Kur'an okunacak ve dualar edilecek. Ardından sırasıyla, 15 Temmuz Gazileri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma yapacak.

Yenikapı'dan yeni gelişme! CHP yürüyüşü iptal

İşte Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitinginden dakika dakika gelişmeler:

CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat, emniyet yetkililerinin uyarıları doğrultusunda Şişhane'den miting alanına gerçekleştirilmesi planlanan yürüyüşün iptal edildiğini duyurdu.

Yenikapı'dan yeni gelişme! CHP yürüyüşü iptal

"TÜRK BAYRAĞI DIŞINDA BAYRAK OLMASIN" ANONSU

Saat: 13.26: Mitinge katılanlara kürsüden anonslarla, Türk bayrağı dışında başka bayrak açmamaları, döviz ve flama taşımamaları uyarısında bulunuldu. Alandaki görevlilerden kurallara aykırı bayrak ve flamaların toplanması istendi. Arama yapan görevlilere arama noktasından geçişlerde Türk bayrağı dışındaki bayrak flama ve dövizlere izin verilmemesi istendi. Miting alanında Afganistan, Azerbaycan, Arnavutluk, hatta özgür Suriye Ordusu'nun bayrağını taşıyanlar olması dikkat çekti.

Yenikapı'dan yeni gelişme! CHP yürüyüşü iptal

KALPAKLI ATATÜRK POSTERİ

Miting alanında kürsünün hemen yanına aynı büyüklükte, kalpaklı Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle Türk bayrağı asıldı.

GÜVENLİK İÇİN SAVAŞ GEMİLERİ YENİ KAPI AÇIKLARINDA

Yenikapı miting alanını vatandaşlar tarafından doldurulurken denizde de savaş gemilerinin yer alması dikkat çekti. Saat 13:00'den itibaren Deniz Kuvvetlerine bağlı savaş gemileri Yenikapı açıklarında görüldü. Gemilerin güvenlik gerekçesiyle bölgede bulundukları öğrenildi.

Saat: 13.20: Polisin trafiğe kapattığı caddelerden yürüyerek gelen vatandaşlar, güvenlik kontrol noktasına kurulan metal dedektörleri ve xray cihazlarıyla arandıktan sonra miting alanına alındı. Sıcak hava nedeniyle mitinge katılan vatandaşlar için alanın çeşitli bölgelerine koliler halinde içme suyu yerleştirildi. Arama noktasının hemen arkasında da Türk bayrakları dağıtıldı. Sahnenin sol tarafında kalan basın platformunun hemen önüne geniş bir protokol alanı oluşturulurken sahnenin her iki yanına da Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dev posterlerinin asıldığı görüldü. Ayrıca basın plantformunun hemen üstüne 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların isimlerinin yazıldığı her iki yanına da "Vatan size minnettardır" notunun yazıldığı pankart asıldı.

Yenikapı'dan yeni gelişme! CHP yürüyüşü iptal

KAPILAR 3 SAAT ÖNCESİNDEN AÇILDI

Saat: 10.30: 13:30 civarında girişlerin başlaması beklenirken vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle polisler saat 10:30 gibi vatandaşları miting alanına almaya başladılar.

Yenikapı miting alanına 60 metrelik sahne kuruldu. Miting alanında sahnenin sağında ve solunda üçer bin kişilik podyum kuruldu. Protokolün büyük bölümü, şehit aileleri ve gaziler için ayrıldı. Deniz yolu için 204 tekne kiralandı. Bu tekneler İstanbul'un 12 değişik noktasından seferler gerçekleştirecek. Ayrıca 50 tekne de Eyüp, Üsküdar, Beşiktaş ve Kadıköy gibi noktalardan ring yapacak. Vatandaşlar, kurulan 165 metal dedektörlü arama kapısından geçtikten sonra şapka ve bayraklarını alarak miting alanına girecekler.

Yenikapı'dan yeni gelişme! CHP yürüyüşü iptal

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...