Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Hindistan Müslümanları, Erdoğan ve Türk halkının yanında'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Hindistan Müslümanları, Erdoğan ve Türk halkının yanında'

DÜNYA Haberleri  / AA

İslam dünyasının tanınmış din adamlarından Hindistanlı Selman en-Nedvi, FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen ve cemaatinin münafık olduğunu, Türkiye'nin düşmanlarının casusluğunu yaptığını söyledi. Nedvi, 300 milyon Hindistanlı Müslüman'ın Türkiye'nin yanında olduğunu belirtti.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Toplantısı için Konya'da bulunan Selman en-Nedvi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimi gecesinde tankların karşısında duran Türk halkını tebrik etti.

FETÖ'nün İslam dinini temsil eden bir cemaat olmadığını belirten en-Nedvi, "Bu cemaat (FETÖ) ve lideri münafıktır. Bu cemaatin üyeleri arasında mutlaka kandırılmış kişiler de bulunuyordur. Ancak bu cemaatin başındaki kişi ve yöneticiler münafıktır, Türkiye'nin düşmanlarının casusluğunu yapmaktadır. Darbe girişimi sayesinde bu şahsın münafık olduğu ortaya çıkmıştır. Bunları dini bir cemaat ve bu şahsı bir Müslüman olarak görmek büyük hatadır." ifadelerini kullandı.

Darbe girişimini ilk duyduklarında çok şaşırdıklarını ve o gece yaşananları televizyondan izlediklerini dile getiren en-Nedvi, "Başarısızlıkla sonuçlanan bu uğursuz darbe girişimi, Türkiye'ye karşı planlanmış hain bir komplodur. Bunu planlayanların amaçları Türkiye’yi işgal etmektir. 15 Temmuz gecesi yaşananlar, özgür Türk halkının bağımsızlığını elinden almak için yapılan başarısız bir darbe girişimidir." diye konuştu.

"Türk halkının darbeye karşı tutumu tüm dünyaya örnektir"

Selman en-Nedvi, 15 Temmuz gecesi Türkiye halkının, daha önce tarihte görülmemiş bir direniş sergilediğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"İyi bir iletişim ve liderlik ile hareket eden Türk halkının, darbenin yaşandığı gece hemen sokağa çıktığını, tankların önünde durduğunu görünce çok mutlu olduk. Türk halkının göstermiş olduğu bu başarı ve kahramanlık, sadece Türkiye için değil tüm İslam ümmeti, hatta tüm dünya halkları için büyük ve güzel bir örnektir. O yüzden ben hem Türk halkını hem de Türkiye yönetimini, bu başarı ve dirayetlerinden dolayı tebrik ediyorum."

Dine zarar vermek, Müslümanlara darbe yapmak ve halka zarar vermek için dinin kullanılmaya çalışılmasına çok şaşırdıklarını vurgulayan en-Nedvi, "Alçak bir dava uğruna insanları kandırmak için dinin kullanılmasına çok üzüldük." dedi

Hindistan’daki Müslümanlar, Erdoğan ve Türk halkının yanında

Hindistan'da çok sayıda İslami cemaat ve sivil toplum kuruluşunun bulunduğuna işaret eden en-Nedvi, şunları kaydetti:

"Ben de Nedvet'ül Ulema Alimler Birliği temsilcilerindenim. Müslüman partiler, Hindistan Meclisi'nin yüzde 22'sini oluşturmaktadırlar. Hindistan’da yaşayan 300 milyon Müslüman, darbeye karşı tüm samimi duygularıyla, Erdoğan ve Türk halkının yanındadır. Hindistanlı Müslümanların, kahraman Türk halkını selamladığını ve sizinle beraber olduklarını bilmenizi istiyorum."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...