İşte FETÖ'ye bulaşan şirket sayısı

Düzenleyen:
İşte FETÖ'ye bulaşan şirket sayısı

GÜNDEM Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Hangi şirketlerin bu yapıya bulaştığını, finans sağladığını, kara para akladığını biliyoruz. Bu noktada elimizde belirlenmiş şirket isimleri var ama bunun dışında öyle 7-8-10 binlere varan şirket sayısı yok. Bunlar belki 200-250'lerle ifade edilen bir şirketler grubu var" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'daki bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya  geldi. Tüfenkci, 15 Temmuz'da karşı karşıya kalınan darbe girişimine karşı hem  vatandaşların hem de basın mensuplarının demokrasiden, hukuktan, özgürlükten ve  milli iradeden yana tavır koyduğunu söyledi. Tüfenkçi, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili, "Türkiye'ye etkisi Rusya krizi kadardır, hatta daha da azdır. Yani ekonomiye yüzde 1 oranında dahi bir etkisi bulunmamaktadır" dedi.

Tüfenkci, ekonominin önemli unsurlarından olan şirketlerden de bu yapının göbeğinde olanlarla geçmişte bir şekilde bulaşmış olanların ayırt edilmesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:"Hangi şirketlerin bu yapıya bulaştığını, finans sağladığını, kara para akladığını biliyoruz. Bu noktada elimizde belirlenmiş şirket isimleri var ama bunun dışında öyle 7-8-10 binlere varan şirket sayısı yok. Bunlar belki 200-250'lerle ifade edilen bir şirketler grubu var. Bunlar suça karışmış ama bunun dışında suça karışmamış iş adamlarımızın, ticaret erbabımızın rahat olması lazım.
 
BANKALAR BAHANE ETMESİN...
 
 Bankalarımız özellikle bunu bahane ederek 'Şu veya bu geçmişte bu yapıya müzahirdir' deyip kendi başlarına kararlar alıp o şirketlerin batmasına neden olmaması lazım. Çünkü bu şirketler, mal varlıkları bu milletindir. Özellikle finans kesiminin bu noktada dikkatli olması gerektiğini düşünüyoruz. Düzgün, kurallara uygun iş yapan, ticari faaliyetlerine piyasa şartları içerisinde devam eden hiçbir şirketin gelecek endişesi taşımaması gerektiğini düşünüyoruz."
 
EKONOMİYE ETKİSİ...
 
Özellikle yurt dışında oluşan algıyı dağıtmak adına hükümetin değişik bakanlarının önümüzdeki haftalardan itibaren iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarıyla yurt dışına, gerçekte 15 Temmuz'da ne olduğunu ve bu yapıyı geniş bir şekilde anlatacaklarını vurgulayan Tüfenkci, şunları kaydetti:
 
"15 Temmuz'dan sonra baktığımızda büyük endişelere neden olacak bir durağanlaşma görmedik. Türkiye'ye etkisi Rusya krizi kadardır, hatta daha da azdır. Yani ekonomiye yüzde 1 oranında dahi bir etkisi bulunmamaktadır. Çünkü ilk iş gününden itibaren piyasaların tamamını açtık. Özellikle borsa da dahil. Borsa İstanbul'u bu teröristler o gece hedef aldılar ve bütün sistemi bozmalarına, tahrip etmelerine rağmen 18'inden itibaren yani ilk iş gününden itibaren Borsa İstanbul dahil bütün piyasalar işler haldeydi. Ekonominin bütün çarkları çalışıyordu, ithalat, ihracat işlemleri normal zamandaki gibi yapılıyordu. Bankalar özellikle yurt dışı, yurt içi para transferi noktasında hiçbir sıkıntı yaşamadılar. Dolayısıyla bu darbe girişiminin Türkiye ekonomisine abartıldığı kadar çok büyük bir etkisi şu an itibarıyla görünmüyor ama biz bunu fırsata çevirerek hem yurt dışında başlattığımız atakları hem de Türkiye'de uygulayacağımız yeni teşvik sistemleriyle Türkiye'de yeni bir kalkınma hamlesinin de inşallah başlangıcını yapmış olacağız."
 
14 AĞUSTOS KEHANETTEN ÖTE BİR ŞEY DEĞİL
 
Bakan Tüfenkci, bir gazetecinin "14 Ağustos" söylentilerine ilişkin sorusuna, "Öncelikle 14 Ağustos kehanetten öte bir şey değil. Dağılmış bir örgütün kendi bir mensupları içerisinde bir heyecan oluşturmak adına, oluşturulmaya çalışılan bir algıdan öte bir şey değil. Gerek güvenlik güçlerimiz gerekse hükümetimiz, devletimiz ve milletimizin bir daha böyle bir darbeye izin vermeyeceğini 24 günlük meydan nöbetlerinde göstermiş oldu." yanıtını verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...