Almanya'da FETÖ korkusu: Bizim kurumlarımıza da sızmış olabilirler

Düzenleyen:
Almanya'da FETÖ korkusu: Bizim kurumlarımıza da sızmış olabilirler

DÜNYA Haberleri

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ Terör Örgütü'nün Almanya'daki faaliyetleri de endişe oluşturdu. Hristiyan Demokrat Birlik Partili milletvekili Bernhard Lasotta, "Benim tecrübeme göre, bu kişilerin bizim kurumlarımızda da yaygınlaşma riski var. Hedefleri, devlet, yönetim, siyasi partiler ve kamu mevkilerini ele geçirmek" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Almanya'daki Gülen Cemaatine ait kuruluşların incelenmesi yönündeki taleplerine önceleri karşı çıkan Alman siyasilerin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından söylemleri değişti. Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) Baden Württemberg Eyalet milletvekili Dr. Bernhard Lasotta, Gülen Cemaatinin Almanya'daki faaliyetleri hakkında konuştu. "Benim tecrübeme göre, bu kişilerin bizim kurumlarımızda da yaygınlaşma riski var" diyen Lasotta, bunun entegrasyon kisvesi altında olabileceğini söyledi.

Örgüt ağının muhafazakar İslami aileler, girişimci ve akademik liderler, okuma grupları ve yurtlardan oluştuğunu söyleyen Lasotta, Gülen Cemaatinin hedefinin, iyi bir örgün eğitimle, devlet, yönetim, siyasi partiler ve kamu mevkilerini ele geçirmek için, akademik kadroları yanlarına çekmek olduğunu dile getirdi. Lasotta, Türkiye'de Gülen Cemaati ile mücadelede yapılan hukuksuzlukları da eleştirdi. Cem Özdemir: 'Gülen Cemaatinin, aslında ne olduğunu açıklaması gerekir'

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Gülen Cemaatini, Almanya'daki hedefleri konusunda net olmaya çağırdı. Frankfurter Allgemeine Zeitung Gazetesine konuşan Cem Özdemir, Cemaatin Almanya'daki kuruluşlarının şeffaf olması gerektiğini söyledi. Özdemir, "Gülen Cemaati, aslında ne olduğunu açıklaması gerekir. İslami-muhafazakar inanç örgütü mü, bir misyoner kariyer ağı mı ya da İslami-politik sonuçta radikal bir hareket mi?" ifadeleri kullandı.

Türkiye'de olduğu gibi Gülen Cemaatinin Alman toplumuna sızmasından endişeli olmadığını belirten Özdemir, "Gülen taraftarlarının Alman yasalarına uymaları önemli. Ama ideallerindeki niyetler hakkında daha fazla şeffaflığa ihtiyaç var" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...