Kalkınma Bakanı Elvan: Bu bir ikinci istiklal mücadelesi ruhudur

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kalkınma Bakanı Elvan: Bu bir ikinci istiklal mücadelesi ruhudur

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kalkınma Bakanı Elvan, "Bu bir ikinci istiklal mücadelesi ruhudur. Sizlerdeki bu azim ve kararlılık olduğu müddetçe karşımıza kim gelirse gelsin, ülkemizi bölemediler, bölemeyecekler." dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Bu bir ikinci istiklal mücadelesi ruhudur. Sizlerdeki bu azim ve kararlılık olduğu müddetçe karşımıza kim gelirse gelsin, ister FETÖ'cüler, ister onların dış mihrakları, isterlerse de destekçileri gelsin. Ülkemizi bölemediler, bölemeyecekler." dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için Mersin'deki Cumhuriyet Alanı'ndaki mitinge katıldı.

Elvan, burada yaptığı konuşmada, tarihi bir güne tanıklık ettiklerini belirterek, Mersin'in bir bütün olarak asil duruşunun bu etkinlikle görüldüğünü söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle Türkiye'nin yok edilmeye çalışıldığına dikkati çeken Elvan, "Demokrasimizi, milli birliğimizi, beraberliğimizi yok etmeye çalıştılar ama sizler vatanınıza, milletinize, devletinize, ay yıldızlı bayrağınıza ve Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktınız. Allah sizlerden razı olsun." diye konuştu.

"Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır"

Elvan, 15 Temmuz'dan bu yana alanları ve iş yerlerini Türk bayrağıyla donatan herkesin, Kurtuluş Savaşı ruhunu, tüm Türkiye'ye yaşattıklarını belirterek, "Sizler 15 Temmuz'dan itibaren Kurtuluş Savaşı ruhuna sahip oldunuz, o ruhu yaşattınız. Bu bir ikinci istiklal mücadelesi ruhudur. Sizlerdeki bu azim ve kararlılık olduğu müddetçe karşımıza kim gelirse gelsin, ister FETÖ'cüler, ister onların dış mihrakları, isterlerse de destekçileri gelsin. Ülkemizi bölemediler, bölemeyecekler." ifadelerini kullandı.

Elvan, devlet ve millet kaynaşmasının büyük bir örneğinin sergilendiğinin altını çizerek, "Devlet ve millet kaynaşması bugün doruk noktasına ulaştı. Devlet ve millet olarak el ele, birlikte, bu vatan, millet, ülke ve bayrak için her şeyimizi feda edebileceğimizi gösterdik. Bizim milletimiz, yüce ve aziz bir millettir; bizim milletimiz köklü bir tarihi ve geçmişi olan, şerefli bir millettir. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...