Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Yardımcısı Canikli: Bu millete diz çöktüremezsiniz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Başbakan Yardımcısı Canikli: Bu millete diz çöktüremezsiniz

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Canikli, "Bu millete diz çöktüremezsiniz. Bu milletin topraklarına giremezsiniz. Bu milletin özgürlüğünü, bağımsızlığını, hür yaşama iradesini elinden alamazsınız." dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Bu millete diz çöktüremezsiniz. Bu milletin topraklarına giremezsiniz. Bu milletin özgürlüğünü, bağımsızlığını, hür yaşama iradesini elinden alamazsınız. Daha kaç defa göstereceğiz ey dünya? Bunu kaç defa göstereceğiz?" dedi.

Canikli, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için Atatürk Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap etti.

"Bu millete bağısızlık yaraşır, başka bir şey yaraşmaz"

Giresun'un nöbetin başladığı ilk günden beri bu coşkusundan hiç bir şey kaybetmediğini, meydanları hiç boşaltmadığını ifade eden Canikli, "Allah hepinizden razı olsun. Siz bizim önümüzde olduğunuz sürece bu milletin sırtı yere gelmez değerli hemşehrilerimiz. Baktıkça sizlere, baktıkça, bu kalabalığı gördükçe bu milletin yüzyıllardan beri nasıl bağımsız, hür, istiklal içerisinde yaşadığını insan daha iyi anlıyor. Bu millete bağısızlık yaraşır, başka bir şey yaraşmaz." diye konuştu.

Canikli, milletin tamamının şu anda alanda olduğunu, siyasi düşüncesi ne olursa olsun, fikri, zikri ne olursa olsun, nereden gelirse gelsin Türk milletinin bütün evlatlarının burada olduğunu vurgulayarak, Türk milletinin bütün evlatlarının şu anda geleceğine el koymuş durumda olduğunu kaydetti.

"Bu millet 'ben bu toprakları çiğnetmem' dedi"

15 Temmuz gecesi esasında milletin kendi geleceğine bizzat müdahaleyi kendisinin yaptığına işaret eden Canikli, şunları söyledi:

"Dedi ki 'hey ne oluyorsunuz, durun bakalım, öyle kolay değil, bu toprakları kimseye çiğnetmem, bu ezanları susturmam, bu bayrak oradan inmez, bu bayrak orada dalgalanacak' dedi ve bizzat milletimizin kendisi meydana indi, olaya doğrudan müdahale etti 15 Temmuz'dan beri. 'Eğer tanka karşı durulacaksa silaha karşı durulacaksa göğüs gerilecekse' dedi bu millet 'ben kendi göğsümü gererim, ben kendi göğsümü bu silahlara karşı dururum, tankın üzerine de çıkarım, altına da yatarım' dedi bu millet. Bu millet dedi ki 'ben bu toprakları çiğnetmem' dedi, 'bunun teminatı benim' dedi, 'Allah'ın izniyle hiç kimse bu topraklar üzerinde operasyon yapamaz' dedi, kim olursa olsun. 'İster Pensilivanya'daki gibi baş hain olsun, isterse onu kullanan maşa gibi kullanan üst akıl olsun, kim olursa olsun, saldırı nereden gelirse gelsin, ben bu milleti, bu ülkeyi, bu toprakları, bağımsızlığımızı korurum' dedi."

Nurettin Canikli, "Millet meydanlara indi ama öyle bir indi ki bütün dünya şokta, nasıl olur da bu millet böyle hain bir saldırıya bu şekilde karşı koyabilir, hala anlamaya çalışıyorlar, hala kafa yoruyorlar, akılları almıyor, inanın akılları almıyor. İşte bu milletin farkı bu, bir kez daha görün, buradan görün, Yenikapı Meydanı'ndan görün, Giresun'da bu meydandan görün bir kez daha, bu milletin özelliği bu." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu milletin 79 milyon kahramanı var"

Siyasi düşüncesi ne olursa olsun bu milletin her ferdinin zamanı geldiğinde, görev başa düştüğünde, bu milletin birlik ve bütünlüğü tehlikeye girdiğinde hepsinin birer kahraman olduğunu vurgulayan Canikli, "Bir kez daha gördük, bu milletin 79 milyon kahramanı var değerli kardeşlerim. Türk milleti bu işte. Onun için bu millete diz çöktüremezsiniz. Bu milletin topraklarına giremezsiniz. Bu milletin özgürlüğünü, bağımsızlığını, hür yaşama iradesini elinden alamazsınız. Daha kaç defa göstereceğiz ey dünya? Bunu kaç defa göstereceğiz?" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...