Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bayburt’ta PKK gerginliği!

Bayburt’ta PKK gerginliği!

GÜNDEM Haberleri

Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu sınavları için Bayburt'a gelen bir grup terör örgütü PKK yandaşının sebep olduğu olaylarda gerginlik yaşandı.

İddiaya göre, Gençosman Mahallesi'ndeki öğrenci yurdunda kalan PKK sempatizanı olduğu öne sürülen öğrenciler yurdun binasında PKK'yı simgeleyen paçavralar astı. Tepki gösteren bir öğrenci ise, dövüldü. Ardından yurttaki diğer öğrencilerin müdahale ettiği olayı haber alan yüzlerce Bayburtlu vatandaş öğrenci yurdunun önünde birikti. Polisin havaya ateş açıp biber gazı sıkarak müdahale ettiği olaylarda, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlı, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, MHP İl Başkanı Bekir Kasap vatandaşlara sükunet çağrısında bulundu. Polis hoparlöründen vatandaşlara seslenen Vali Ustaoğlu, suçluların gereken cezayı alacaklarını belirterek vatandaşlardan sakin olmalarını ve dağılmalarını istedi. Kısa süre içerisinde çok sayıda vatandaşın biriktiği yurt çevresinde asker ve polis yoğun önlem alırken, protokol üyelerinin vatandaşları dağıtmak için gece boyunca uğraşlarını sürdürdü. Yaşanan olaylarda vatandaşların ateşe verdiği öğrencileri taşıyan minibüs de itfaiyenin müdahalesiyle söndürülürken olaylar gece geç saatlere kadar devam etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...