Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Milan, Sosa için geliyor

Düzenleyen:
Milan, Sosa için geliyor

SPOR Haberleri

Demba Ba ve Ersan Gülüm’ü alıp Beşiktaş’a 20 milyon avro kazandıran Çinliler bu kez İtalya üzerinden gelip Sosa krizini bitirecekler

Son dönemde dünya futbolunda söz sahibi Çin… Parayı veriyor, istediği futbolcuyu alıyor… Amaç milyonlara yeni bir eğlence dünyası oluşturmak ve dikkatleri üzerine çekmek… Ki Türkiye’de yükselen değer Çin’in en iyi ekmeğini yiyen kulüp Beşiktaş oldu. Geçen sezon başında Demba Ba’yı Shanghai Shenhua’ya 13 milyon avroya satıp ciddi bir gelir elde eden siyah-beyazlılar devre arasında da Ersan Adem Gülüm’ü bir başka Çin temsilcisi Hebei China Fortune’ye 7 milyon avroya yollamıştı. 20 milyon avro Kartal’a ilaç olurken ne ilginçtir ki şu anda yaşanan Jose Sosa krizine de nokta koyacak olan Çinliler… Bu kez direkt değil İtalya üzerinden devredeler…

Bu kez götürecekler

Bilindiği gibi Milan, Jose Sosa ile yakından ilgileniyordu… Siyah-beyazlılarla 2 sezon daha mukavelesi olan oyuncuya 4 milyon avro önerildi. Kabul görmedi. Etiket fiyatı olarak belirlenen 8 milyon avro gösterildi. Sosa kadro dışı kalırken Milan’ın Çinli konsorsiyum olan Yonghong Li yönetimindeki Sino-Europe Investment Management Changxing ‘e satışı resmiyet kazandı. Çinli firma Milan’ın 220 milyon avroluk borcunu edeyecek ve 3 yılı yayılarak 350 milyon avroluk bir harcama yapacak. İşte o harcamaların içinde Jose Sosa da var. İtalyanlar, Arjantinli oyuncuyu renklerine bağlamak için Beşiktaş’ın kapısını son kez çalacak. Gözden çıkardıkları rakam ise 6.5 milyon avro. 

Milan olmazsa zamlı tarife

Avusturya kampında takımın huzurunu bozduğu gerekçesiyle kadro dışı bırakılan Josa Sosa konusundaki bir diğer sıcak gelişme ise camiaya umut verici… Eşi ve çocuklarıyla beraber İstanbul’a gelen Arjantinli oyuncu, Milan transferinin olmaması halinde A Takıma yeniden dönecek. Jose Sosa, yönetimle görüşüp yıllık ücret artışını kabul edecek ve mukavele uzatacak. Hatırlanacağı gibi yönetim Atiba’yı da zamlı tarife ile ikna etmişti. 

En'leri gördü

Jose Sosa, 2 sezonluk Beşiktaş kariyerinde en iyi dönemlerini yaşadı… En fazla golü (9) bu sezon attı, en fazla asisti (13) bu sezon yaptı. Ve sürekliliği vardı.

30 maç oynarsa yeni sözleşme

Sezon sonu mukavelesi bitecek olan Ricardo Quaresma’nın Kartal Yuvası’ndan uçmaması gerekli olan maç sayısı 30… Hem ligde hem de Portekiz Milli Takımı ile EURO 2016’da şampiyonluk yaşayan Quaresma yeni dönemde 30 maçta görev aldığı takdirde otomatik olarak mukavelesi 1 sezon daha uzayacak. Alacağı para da belli: 1 milyon 768 bin avro… Şu anda bazı kulüplerle adı anılan ancak “Beşiktaş’ta mutluyum” diyerek kapıyı kapatan 32 yaşındaki oyuncu yönetimin istemesi halinde yeni sözleşmeye de açık.

Transfer istiyor

Maç sonrası konuşan Şenol Güneş, "Şampiyon takım olarak daha iyi olmak zorundayız. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek bir takım olarak sayısal eksiklerimiz var" derken, "Defansa forvete takviye gerekiyor. Orta sahada oyuncularımızın durumuna göre de oyuncu ihtiyacı olabilir" sözlerini kullandı. 

FETÖ'ye lanet

Maçı 10 bine yakın Beşiktaş taraftarı izledi. Futbolculara büyük destek veren taraftarlar ayrıca, "Darbeye karşı omuz omuza" tezahüratlarıyla FETÖ'ye lanet etti. Şenol Güneş'e de sevgilerini gösteren taraftarlar, maç kadrolarının anons edilmesi sırasında Mustafa Pektemek'e ise tepkide bulundu.

Kartal derbiye hazır

13 Ağustos'ta G.Saray'la Süper Kupa maçına çıkacak olan Beşiktaş özel karşılaşmada Olimpiakos'u Vodafone Arena'da 1-0 mağlup ederek tarihi rakibine ‘hazırım’ mesajı verdi. 14'teki Kerim Frei'ın vuruşunda top kaleci Leali'de kaldı. 28'de Vouraos’un, 42'de Pardo'nun vuruşlarında Boyko başarılıydı. 57. dakikada ceza sahası solunda yaptığı baskıyla rakibinden topu çalan Tolgay’ın asistinde Ömer Şişmanoğlu altı pas içinde kalecinin üzerinden şık aşırttı: 1-0. 58'de Pardo'nun vuruşunda ikinci yarıda forma giyen kaleci Fabri meşin yuvarlağı son anda çeldi. 87'de Quaresma'nın vuruşu direği sıyırınca karşılaşma Beşiktaş'ın tek gollü üstünlüğüyle sona erdi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...