'Şehit olmaya gittik gazilik nasip oldu'

Düzenleyen:
'Şehit olmaya gittik gazilik nasip oldu'

YAŞAM Haberleri

Kuzenlerden Muhammet Yalçınkaya ‘’Bu vatana canımız feda. Kafamdaki şarapnel parçasını şerefle taşıyacağım. O benim madalyam.”

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı gece, evlerinden darbeyi engellemek için sokağa çıkan ve ikisi gazi olan Amca çocukları Nedim (19), Muhammet Zeki (18) ve Mustafa Yalçınkaya (22), ailelerinin yanında o kara gecenin izlerini silmeye çalışıyor. Kuzenlerden Muhammet yaptığı açıklamada, “Ön tarafta elinde Türk bayrağı bulunan bir amca vardı. Onun yanına gittim ve bayrağı birlikte tuttuk. Daha sonra rütbeliler, askerlerin yanına gelerek onlara kızınca askerler vatandaşlara ateş etmeye başladı. Bir bayan vardı askerlerle konuşan onu ve motosikletiyle bekleyen bir vatandaşı vurdular. Bunları görünce askerin üzerine yürümeye başladık. Tekrar üzerimize mermi yağmaya başladı. O sırada yaralandım. Çeneme, kafama ve karnıma şarapnel parçaları isabet etti. Vatan için şehit olmaya gittik ama gazilik nasip oldu. Şimdi olsa hiç düşünmeden yine giderim. Bu vatana canımız feda. Kafamdaki şarapnel parçasını şerefle taşıyacağım. O benim madalyam” ifadelerini kullandı. Genç kahramanlardan Nedim ise “Ayağıma aldığım darbeye rağmen kırıldığını anlamadım. Kırık ayakla 2 saat boyunca toplanan halkla darbe girişimine engel olmaya çalıştım. Sonra ayağımın ağrısı artınca yere yığıldım’’ dedi. Muhammet’in elinde bayrakla askerlere doğru yürüdüğünü görünce hemen yanına gittiğini aktaran Mustafa, “O anda ateş edilmeye başlandı. Yere yattık. Kurşunlar yanımızdan geçiyordu. En son Muhammet’in yerde yattığını gördüm. Ayağa kalkamıyordu. Onu ve yerde yatan diğer 2 kişiyi tanımadığım birinin aracına koyarak çok zor şartlarda hastaneye götürdüm. Darbe girişiminde kimin parmağı varsa kınıyorum. Allah hepsinin belasını versin. Şimdi olsa yine gözümü kırpmadan giderim. Biz zaten ölmek için gittik’’ şeklinde konuştu.  

"Asker kışlaya dedikçe daha çok ateş ettiler"

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Çengelköy’de vurulan Mustafa Uygun, yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Uygun, “Üsküdar’da iki uçağın alçak sorti yaptığını gördüm. O zamana kadar darbe olduğuna dair bir fikrim yoktu. Çengelköy’e kadar geldik. Yanımda bir kişi daha vardı. Yolun kapalı olduğunu gördük. Arkada askeri araçlar vardı. İlerlemeye devam ettik. İnsanlar sokağa çıkmıştı, ben de onların arasına katıldım. O anda kurşun seslerini duymaya başladım. Asker olduğunu anladığım kişiler, polis karakolunu tarıyorlardı. Üç asker polis karakoluna, bir asker de bizim olduğumuz tarafa ateş ediyordu. Önümdeki adam vuruldukça ben onun yerine geçiyordum. Yanımdaki herkes bu şekilde direndi. O gece tam bir Çanakkale ruhu vardı. Askerlere, ‘Siz kalleşsiniz, neden ateş ediyorsunuz? ‘Elinizdeki silahın, kurşunun parasını biz veriyoruz. Bize karşı mı kullanıyorsunuz? Vatan hainleri, ordu kışlaya’ gibi sözler söyledik. Bizim bu sözlerimiz üzerine daha çok ateş etmeye başladılar” ifadelerini kullandı. Kalabalığın artmasıyla daha güvenli bir yere gitmek istediğini, bu sırada önünde bir kişinin vurulduğunu aktaran Uygun, kendisinin de o yöne doğru ilerlediği sırada, ara sokakta 30-35 yaşlarında bir asker gördüğünü belirterek, “Başında operasyon beresi vardı, miğfer yoktu. Ben arkamdaki arkadaşlara ‘burada asker var, bu tarafa gelin’ der demez beni vurdu. Yere düştüm ve kelime-i şehadet getirmeye başladım. Kimse yanıma gelemedi o sırada. Birisinin askere, ‘yaralanan var, ne sıkıyorsunuz’ dediğini hatırlıyorum sadece. Gazi olduğum için çok gururluyum. Bu ülkeye canım feda’’ şeklinde konuştu. 

Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek darbe gecesi halkla birlikteydi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında kalabalık bir grupla kalkışmaya karşı koymak için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne giden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, şanlı direniş gecesini anlattı. Çelikbilek, ‘’Cumhurbaşkanımız yoğun çalışmalarının ardından bayram tatilini geçirmek üzere Marmaris’teydi. Bunu çok az insan biliyordu. Devlet bu konuda çok ketum davranmıştı. Gördük ki devletin böyle davranması hayırlı sonuçlar doğurabiliyormuş. O akşam Türkiye’de herkes ayağa kalktı. Bu cümlenin altını çizin. Türkiye’de ihtilal yine olurdu. Çok insanı yine öldürürlerdi. İnsanları bulundukları yerlere mahkum ederlerdi. Araziye daha farklı araçlarla çıkarak sokakları kan gölüne çevirirlerdi. Bunların hiçbirinin merhameti yoktu. Dolayısıyla bu olay karşısında halkın sağduyusu ve güvendiği bir lider vardı. Bundan önceki kalkışmalarda sonuca giden darbelerde halkın önüne bir lider çıkmamıştı.” şeklinde konuştu. 

"Türkiye'nin gücünü herkese göstereceğiz"

Darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşların aileleri ve gazi olan vatandaşlar, Yenikapı’daki ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ öncesi, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve Eyüp Belediyesi tarafından Feshane’de düzenlenen yemekte bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Selim Temurci de yemeğe katılarak, şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti. Başkan Temurci, “Değerli misafirlerimiz, bugün eğer yeni bir Türkiye’yi Yenikapı’da her birlikte başlatacaksak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu sebeple sizler bizim bugün onur konuğumuzsunuz. Bütün Türkiye için Yenikapı’da büyük bir demokrasi mitingi yapacağız. Türkiye’nin 81 ilinde bu mitingler yapılacak. Allah’ın izni ile bugün millet olarak, devlet olarak hep birlikte el ele Türkiye’nin gücünü, birliğini, kardeşliğini herkese göstermiş olacağız” ifadelerini kullandı. 

Eyüp Sultan Meydanı’nda şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu

15 Temmuz’da düzenlenen hain darbe girişimine karşı kahramanca direnen ve şehit edilen kamu personeli ve sivil vatandaşlar için Eyüp Sultan Meydanı’nda Mevlid-i Şerif okutuldu. Programa Belediye Başkanı Remzi Aydın ve AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Akyıldız da katılarak şehitler için dua etti. Mevlit sonrasında Başkan Aydın, vatandaşlara kavurmalı pilav ikramında bulundu. 

'Şehit olmaya gittik gazilik nasip oldu'

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...