Batı’ya Putin ayarı

Düzenleyen:
Batı’ya Putin ayarı

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın yapılması öngörülen Rusya ziyaretiyle ilgili bir analiz kaleme alan Reuters ajansı, “Erdoğan, bu ziyaretle Batılı liderlere durup düşünme fırsatı verecek” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın yapacağı Rusya ziyareti Batı basınında ve kamuoyunda yakından takip ediliyor. Özellikle ABD ve AB cephesi bu ziyarete büyük önem veriyor, gelişmeleri anında takip ediyor. Uluslararası basın da bu ziyarete büyük ilgi gösteriyor. Bunlardan biri haber ajansı Reuters... Reuters, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya’ya yapacağı ziyaretle ilgili ilginç bir analiz yayımladı. “Türkiye’deki darbe Batı ile ilişkileri gererken, Rusya ile yumuşama hız kazanıyor” başlıklı analizde, Erdoğan’ın yapacağı kritik ziyaret, Türkiye’nin ABD ve AB ile ilişkileri açısından incelendi. Yazıda, Erdoğan için “Bu ziyaretle, Batı’ya durup düşünme fırsatı vermeyi ümit ediyor olabilir” yorumunda bulunuldu. Analizde, “Türk yetkililer, Erdoğan’ın ziyaretinin NATO üyesi ve AB adayı ülkenin Batı’ya sırtını döndüğü anlamına gelmediği konusunda ısrarcı” denilirken şu ifadelere yer verildi:

İKİ DIŞLANMIŞ ÜLKE

Analiz şu ifadelerle devam etti: “Türk yetkililer, bu ziyaretin 15 Temmuz darbe girişiminden haftalar önce başlayan Türkiye-Rusya yakınlaşmasının bir sonraki adımı olduğunu belirtiyorlar. Ancak Moskova ile buzların erimesi, Ankara’nın Batı ile ilişkilerin neredeyse hiç olmadığı kadar gerildiği bir döneme denk geliyor.” Birçok uzman görüşüne yer verilen analizde Rusya Dışişleri Bakanlığı’na yakın bir düşünce kuruluşu olan Rusya Uluslararası İlişkiler Konseyi Genel Direktörü Andrey Kortunov’un şu yorumu dikkat çekti: “Batı söz konusu olduğunda, Rusya ve Türkiye’nin iki dışlanmış ülke olduğu söylenebilir... Görünüşe bakılırsa, başarısız darbe girişimi Türkiye’yi Rusya’ya yaklaştırdı. Fakat iki ülke arasında halen ciddi farklar bulunuyor. Erdoğan-Putin görüşmesi, tarafların uzlaşmaya ne derece gönüllü olduğunu gösterecek. Cevabı merak edilen soru şu: Şu anki taktik icabı yakınlaşma daha derin bir stratejik ortaklığa dönüşecek mi?”

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...