Gülen'den FETÖ'cülere: 'Hepiniz sıfırsınız'

Düzenleyen:
Gülen'den FETÖ'cülere: 'Hepiniz sıfırsınız'

GÜNDEM Haberleri

Darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınan bazı kamu görevlisi ve iş adamlarının üzerlerinde bulunan 1 dolarlık banknotların sırrı çözüldü.

Ebru KARATOSUN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan darbecilerin üzerlerinden ve evlerinde yapılan aramada çok sayıda 1 dolarlık banknot çıkmıştı. Daha sonra ise bunun bir şifre olduğu anlaşılmıştı. Devam eden soruşturma kapsamında 1 dolarla ilgili perde arkası bilgiler aydınlatıldı. Soruşturma kapsamında alınan bilgilere göre dolarların anlamı şöyle...
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen yıllar önce yaptığı bir konuşmada “Hepiniz 0’sınız, 1’den önce olursanız bir anlam ifade etmezsiniz. Ancak 1’den sonra gelirseniz değer kazanırsınız. Ben 1’im” dediği belirtildi.  Hainlerin kendilerine verilen bu para ile Gülen gibi ‘1’ olduklarına da inandıkları ve 1 ve 0’ın aynı zamanda örgüt içerisinde anlamı olduğu ifade edildi. Örgüt içerisinde 1 varlık anlamına gelirken, 0’ın ise yokluk anlamını taşıdığı kaydedildi.

‘SI-FIR’DA DA AYNI MANTIK 

Hain örgüt daha önce de bu sublimal mesajı kullanmıştı. Türkiye’ye 17-25 Aralık’ta düzenlenen yargı darbesinde girişiminde de hainler şov yaparken üstlerine  ‘Sı-fır’ yazılı tişörtler giymişti. 1 dolarların perde arkası aydınlanınca bu isimlerin aslında o dönemde de Gülen’e ‘biz sıfırız ve arkandayız’ şeklinde mesaj verdiği ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında dolarların 3 tane serisinin olduğu da bildirildi. FETÖ’cü teröristler ‘F serisini’ birinci derecedeki örgüt üyelerine verdikleri belirlendi. Devamında ise ‘C serisi’ 1 Dolarlar toplantılara katılanlara verilirken ‘J serisinin’ ise örgütün alt düzeyindekilere verildiği öğrenildi. Ayrıca örgüt içerisinde sadece 1 ve 100 dolar dağıtıldığı kaydedildi. 100 dolarların, örgütten olan iş adamlarına verildiği ortaya çıktı.

RÜTBELİYE ‘F’ SERİSİ 

Öte yandan bu soruşturma kapsamında rütbeli kişilerden F serisi dolarların çıktığı görülmüştü. Sahil Güvenlik Ege Bölge Deniz Komutanı Kurmay Albay Murat Yılmazaslan’ın odasında ise ‘F serisi’ bir dolarlık banknot ele geçirilirken, Hava Harp Okulu Destek Komutanı Albay Yusuf Özdemir’in darbe günü okulda rütbeli ve rütbesiz askerlere sarı zarf içinde ‘F serisi”nden 1’er dolar dağıtmıştı. “F serisi” dolarlardan bir tanesi, darbe girişiminden tutuklanan sözleşmeli er Muhammet Ömer Saldanlı’nın üzerinden de çıkmıştı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...