FETÖ’nün okul ve yurtlarına büyük darbe

Düzenleyen:
FETÖ’nün okul ve yurtlarına büyük darbe

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından FETÖ ile bağlantılı özel okul ve yurtların kapatılması kararlaştırılmıştı.

Gökhan Kaya ANKARA 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapatılan bu özel okul ve yurtların listesini güncelleyerek ilk kez sitesinden yayınladı. Buna göre; Kanun Hükmünde Kararname ile FETÖ’nün en iyi örgütlendiği ve eleman sağladığı 997’si özel okul, 820’si özel yurt olmak üzere toplam bin 817 kurumun kapatıldığı açıklandı. Bu doğrultuda kapatılan özel okul ve yurtlarının sayısının gözle görülür oranda arttığı gözlemlendi. Diğer yandan FETÖ’nün kapatılan özel okullarına bakıldığında örgütün büyükşehirlerde yoğunlaştığı ortaya çıkarken, bu kapsamda İstanbul’da 167, Ankara’da 83, İzmir’de 78, Antalya’da 39, Manisa ve Bursa’da 29, Mersin, Kocaeli ve Kayseri’de 24, Samsun’da 20 ve Gaziantep’te 18 özel okulun kapatıldığı belirlendi. Yayınlanan listede FETÖ’nün okullarının 81 ilin hepsinde de faaliyette olması dikkat çekiyor.

Üniversitede okumak için yaşadığı yerden ailesinden ayrılarak başka bir ilde okumaya giden öğrencileri, daha otobüs terminalinde ağlarına düşülerek yerleştirilen FETÖ yurtları da artık yok. Ülke genelinde kapatılan 820 özel öğrenci yurdunun 96’sı İstanbul’da, 55’i İzmir’de ve 46’sı Ankara’da bulunuyor. Velilerin çocuklarını özel okul ve yurda kaydını yaptırırken bu listeleri dikkate alması gerektiğini ifade eden yetkililer, aksi takdirde mağdur olabileceklerini vurguladı. Bazı özel okul ve yurt sahiplerinin yanlışlıkla listede yer aldığını, durumun düzeleceğini söyleyerek velileri kandırdığı belirlenirken, velilerin çok dikkatli olması gerektiği FETÖ’ye para kaptırabileceklerini ifade ediliyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...