Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pakistan'daki saldırıda ölü sayısı 42'ye yükseldi

Düzenleyen:
Pakistan'daki saldırıda ölü sayısı 42'ye yükseldi

DÜNYA Haberleri

Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta'da meydana gelen patlamada 42 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kuetta kentindeki bir devlet hastanesinin ana kapısında yaşanan patlamada 42 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda yaralının durumu ise ciddiyetini koruyor.

Belucistan Eyaleti Başbakanı Sanaullah Zehri, yaptığı açıklamada, patlamaya intihar saldırısının neden olmuş olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Konuya ilişkin soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Patlama, sabahın erken saatlerinde silahlı saldırıya uğrayan bir avukatın hastaneye getirilmesinden kısa süre sonra meydana gelmişti. Patlama esnasında avukatı ziyaret etmek isteyen çok sayıda meslektaşı ve gazeteci de hastanede bulunuyordu.

Başbakan Şerif'ten kınama

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, yaptığı yazılı açıklama ile saldırıyı kınadı. 

Şerif, açıklamasında, patlamada masum insanların hayatını kaybetmesinden duyduğu derin üzüntüyü ifade etti. Eyalet yetkililerinden güvenliği üst düzeye çıkarmalarını ve yaralıların tedavilerinin en iyi şekilde yapılmasını isteyen Şerif, “Hiç kimsenin ülke barışını bozmasına müsaade etmeyeceğiz.” ifadesine yer verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...