Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran ve Mısır basını Demokrasi ve Şehitler Mitingini 'görmedi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İran ve Mısır basını Demokrasi ve Şehitler Mitingini 'görmedi'

DÜNYA Haberleri  / AA

İran ve Mısır basınının, FETÖ'nün darbe girişiminin protesto edildiği Yenikapı’daki tarihi Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne yer vermemesi dikkati çekti.

Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi, İran ajanslarının bazılarında yer alırken ilgili haberlerin gazetelerde yer bulmadığı görüldü.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) eleştirme yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan haberlerin sıkça görüldüğü İran gazetelerinin iktidar ve muhalefetin bir araya geldiği mitingle ilgili haber yapmamaları Türkiye'deki halk iradesinin İran yazılı basını tarafından görmezden gelinmesi olarak değerlendirildi.

Öte yandan, İran devlet televizyon kanallarından İngilizce yayın yapan Press TV Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını canlı verirken, haber kanalı TV 6 tarihi mitingi aralıklarla ekranına getirdi.

Ülkenin resmi ajansı İRNA haberi, "Adalet ve Kalkınma Partisi ve muhalefet partililerden oluşan binlerce kişi darbeye karşı ve demokrasiyi destekleyen mitingde bir araya geldi." şeklinde verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından bölümler aktaran İranlı Öğrenciler Haber Ajansı İSNA, Erdoğan'ın "Halk idam istiyorsa gerekli adımlar atılacaktır" sözlerini aktardı. Yine muhalefet liderlerinin mitinge katılmaları aynı ajansın haberinde yer aldı.

"Türkiye halkının geniş katılımlı Erdoğan'a destek mitingi" ve “Türkiye'de Demokrasi ve Şehitler Mitingi" başlıkları kullanan Mehr Haber Ajansı, mitinge katılanların sayısını yaklaşık 3 milyon 500 bin kişi olarak duyurdu.

Mısır gazeteleri mitinge yer vermedi

Mısır’ın El Ahram, Ahbar ve Cumhuriyet gibi yarı resmi devlet gazetelerinde Yenikapı Mitingi’ne dair hiçbir haber yayımlanmadı.

El Mısri el-Yevm Gazetesi’nin üçüncü sayfasında yer alan kısa haberin dışında Vatan, Vefd, El Yevm es-Sabi ve Şuruk gibi ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinin bugünkü sayılarında da mitinge dair herhangi bir habere yer verilmemesi dikkati çekti.

Mısır’da yazılı medyanın yanı sıra görsel medya da Yenikapı Mitingi’ni ekranlara taşımadı. Nile Sat’ta yayın yapan hiçbir Mısır kanalında canlı yayınlanmayan miting, geceki haber programlarında da gündeme getirilmedi. 

Miting haftalık gazetelerin web sayfalarında

Mısır yönetimine karşı mesafeli bir yayın politikası izleyen ve haftalık yayın yapan El Mısriyyun gazetesi web sayfası Yenikapı’daki mitingi, “Türkiye tarihinde bir ilk! İktidar ve muhalefet partileri aynı sahneden halka hitap etti” başlığı ile duyurdu.

Yenikapı meydanının iktidar ve muhalefet partilerinin halk ile buluştuğu önemli bir tarihe şahitlik ettiğinin aktarıldığı haberde, “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne ellerinde Türk bayrakları ile ülkenin bütün halk kesimlerinin katıldığı ve bunun partiler üstü bir miting olduğu belirtildi.

Ülkenin haftalık yayın organlarından Veto Gazetesi ise web sayfasındaki haberinde Yenikapı Mitingi’ni “sanatçılar Erdoğan’ı destekledi” başlıklı kısa haberiyle gördü. Haberde Arap dünyasında “Gümüş” ve “Aşk-ı Memnu” gibi dizilerden tanınan Kıvanç Tatlıtuğ ve Muhteşem Yüzyıl dizisinin başrol oyuncusu Halit Ergenç’in fotoğrafları yayınlandı.

Mısır yönetiminin ülkedeki yazılı ve görsel medyayı mitingin yayınlanmaması konusunda uyarmış olabileceği öne sürülüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...