Yenikapı'daki dev mitingin işte uydu fotoğrafı

Düzenleyen:
Yenikapı'daki dev mitingin işte uydu fotoğrafı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Yenikapı’da düzenlenen mitinge 5 milyon kişinin katıldığını bildirirken dev mitingin uydudan çekilen görüntüsü de ortaya çıktı. Fotoğrafta Yenikapı'daki kalabalığın boyutları da gözler önüne serildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait helikopterle havadan yapılan denetimde, metrekareye düşen kişi sayısı analizi sonucunda yaklaşık 5 milyon vatandaşın miting için Yenikapı'ya geldiği ve bu rakamın bugüne kadarki mitingler dikkate alındığında rekor bir katılım anlamına geldiği belirtildi.

Miting alanına ulaşım için 7 bin otobüs, 203 tekne, 10 vapur ücretsiz hizmet verdi. Silivri, Bakırköy, Yenikapı, Sirkeci, Eyüp, Sütlüce, Haliç Kongre Merkezi, Beykoz, Üsküdar, Kadıköy, Pendik ile Adalar iskelelerinden deniz araçları hareket etti. Engelli vatandaşlar için 50 adet otobüs tahsis edildi ve engelli araçları için araç sayısı kadar engelli tabelası hazırlandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Yenikapı’da düzenlenen mitinge 5 milyon kişinin katıldığını bildirirken dev mitingin uydudan çekilen görüntüsü de ortaya çıktı. Fotoğrafta Yenikapı'daki kalabalığın boyutları da gözler önüne serildi.Eski başbakanlardan Silvio Berlusconi’nin ailesine ait olan İl Giornale gazetesi ise milyonların katıldığı mitinge ilişkin haberinde, “İstanbul dünyayı korkuttu. Herkes Erdoğan için meydanda” başlığını kullandı ve sadece Türk bayrağının kullanıldığı etkinliğin “bir güç ve konsensüs denemesi” olduğunu belirtti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...