Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sözcü'ye darbe öncesi haber için soruşturma açıldı

Düzenleyen:
Sözcü'ye darbe öncesi haber için soruşturma açıldı

GÜNDEM Haberleri

Sözcü'nün 15 Temmuz darbe girişimi günü yayınladığı 'Sözcü Erdoğan'ı buldu' haberi sebebiyle soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı

Sabah'ın haberine göre, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın söz konusu haberle ilgili 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne silahla isyan', ' Cumhurbaşkanına suikast ve fiilî saldırı' ve 'Saldırı teşebbüsü öncesinde ve işlenmesi sırasında bu suçu kolaylaştırmak' suçları kapsamında gazete yöneticileri hakkında işlem yaptığı öğrenildi.

SORUŞTURMA, DARBE DOSYASINA GİRDİ
Bir süre önce başlatılan soruşturmanın Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe soruşturması yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği öğrenildi.

Sözcü'ye darbe öncesi haber için soruşturma açıldı
(Sözcü'nün o haberi)

İŞTE SORUŞTURMA KONUSU TCK MADDELERİ TCK 310/1-2 (1)
Cumhurbaşkanına suikastte bulunan kişi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır. Bu fiile teşebbüs edilmesi halinde de suç tamamlanmış gibi cezaya hükmolunur. (2) Cumhurbaşkanına karşı diğer fiili saldırılarda bulunan kimse hakkında, ilgili suça ilişkin ceza yarı oranında artırılarak hükmolunur. Ancak, bu suretle verilecek ceza beş yıldan az olamaz.

TCK 313/2 Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetine karşı silahlı isyanı idare eden kişi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır. İsyana katılan diğer kişilere altı yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir.

TCK 39/2-c Suçun işlenmesinden önce veya işlenmesi sırasında yardımda bulunarak icrasını kolaylaştırmak

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...