Gazeteci Arda Akın hakkında yakalama kararı

Düzenleyen:
Gazeteci Arda Akın hakkında yakalama kararı

GÜNDEM Haberleri

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin 18 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında gazetecilerden Arda Akın hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen ve 18 gazetecinin tutuklandığı, 3'ü adli kontrolle olmak üzere 5 şüphelinin de serbest bırakıldığı FETÖ'nün darbe girişimi soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

ADLİ KONTROL TEDBİRİ UYGULANARAK SERBEST BIRAKILMIŞTI
"Haftada bir gün en yakın güvenlik birimine imza verme" zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılan gazetecilerden Arda Akın hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne, "tutuklanma" talebiyle başvuruda bulunuldu.

HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI
Başsavcıvekilliğinin itirazını değerlendiren ve bu talebi kabul eden hakimlik, 5 Ağustos Cuma günü, Akın hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Yakalama kararının ardından, gözaltı işlemleri için emniyet görevlilerince Akın'ın ikametgahına gidildiği ancak burada bulunamadığı belirtildi.

AKIN'IN İMZA ATMADIĞI TESPİT EDİLDİ
Akın'ın, hakkında uygulanan adli kontrol tedbiri gereği gidip imza atması gereken, evine en yakın güvenlik merkezine gitmediği ve imza da atmadığı tespit edildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...