Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tolga Ciğerci: 'Fener'e golüm var'

Düzenleyen:
Tolga Ciğerci: 'Fener'e golüm var'

SPOR Haberleri

Hertha Berlin’den transfer edilen ve M.Gladbach formasıyla, F.Bahçe’ye gol atan 24 yaşındaki isim, “İnşallah yine gol atarım” diye konuştu.

Burhan Can TERZİ

Galatasaray’ın Alman Hertha Berlin takımından transfer ettiği, Tolga Ciğerci dün resmi imzayı attı. Sarı-kırmızılı takımla 3 yıllık anlaşmaya varan orta saha oyuncusu yönetici Levent Nazifoğlu ile birlikte basının karşısına geçti. Hedefinin takıma elinden geldiğince yardım etmek ve başarı yaşamak olduğunu söyleyen 24 yaşındaki futbolcu, “Melo’nun veya bir başkasının yaptıkları beni ilgilendirmez. Ben farklı bir oyuncuyum, benim farklı bir futbol stilim var ve onu da burada yansıtmak istiyorum” dedi. Küçüklüğünden beri Galatasaraylı olan Tolga, “Daha önce Mönchengladbach formasıyla Fenerbahçe’ye gol atmıştın, ne hissetmiştin” sorusuna şöyle cevap verdi: “O zaman pek bir şey hissetmemiştim. Şimdi Galatasaray formasıyla inşallah yine çok güzel bir gol atarım onlara.”

2 milyon avro garanti para

Galatasaray’da bu sezon 27 numaralı formayı giyeceğini belirten sarı-kırmızılıların yeni orta sahası, takımdan hiçbir oyuncuyla da kontağı olmadığını söyledi. Tolga, “Şimdi takımdaki tüm arkadaşlarla kaynaşmak istiyorum” dedi. Bu arada Tolga ile yapılan sözleşme de resmi olarak açıklandı. G.Saray bonservisine 3 milyon avro ödediği ve 3 yıllık anlaştığı futbolcuya her sezon için 2 milyon avro garanti ücret ödeyecek. 24 yaşındaki futbolcu takımın kazandığı her bir puan için 5 bin avro maç başı alacak. Öte yandan Tolga 2017-18 sezonu sonunda 8 milyon avro karşılığında serbest kalabilecek. 

Tolga Ciğerci, Galatasaray'da 27 numara giyeceğini açıkladı. 27 numarayı daha önce sarı-kırmızılılarda Linnes ve Eboue gibi isimler taşımıştı.  

GALATASARAY GÜNDEMİ

"Aslan Cavanda"

Galatasaray, Eren Derdiyok ve Tolga Ciğerci transferlerinin ardından Trabzonsporlu Luis Cavanda ile de anlaşma sağladı. Bir süredir sağ bek arayışında olan sarı-kırmızılılar, son olarak Karadeniz ekibinde kadro dışı bırakılan Belçikalı futbolcuda karar kılmıştı. Trabzonspor kulübüyle yapılan görüşmeler olumlu geçince Cavanda cumartesi günü İstanbul’a geldi ve o günden itibaren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in sahibi olduğu Gayrettepe’deki Point Otel’de konaklamaya başladı. 

Yıllık 950 bin avro

G.Saray iki günlük süreçte hem Cavanda ile hem de Trabzonspor ile son pürüzleri gidermeye başladı. Nihayet dün de kesin anlaşma sağlandı. İki taraf da görüşmelere başladığını KAP’a bildirdi. Trabzonspor yönetimi, 25 yaşındaki oyuncunun bonservisi için sarı-kırmızılılar yaptığı 1 milyon 800 bin avro ödemeyi kabul etti. Cavanda otelde konaklarken, taraflar İstinye Park’taki bir kafede el sıkıştı. Belçikalı futbolcunun G.Saray’dan da senelik 950 bin avro garanti ücret alacağı belirtildi. 

Önce yalanladı sonra düzeltti

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Aydın, daha önce Cavanda'nın Galatasaray'a transfer olacağı  şeklindeki haberleri yalanlamıştı. Aydın bir açıklama yaparak, "Cavanda G.Saray'a hayırlı olsun. Yalanladığım kısım takas konusuydu" ifadesini kullandı.

Leiva yan çizdi

Galatasaray’ın geçen hafta başında el sıkıştığı Lucas Leiva, gelmekten vazgeçti. Sarı-kırmızılılar hem kulübü Liverpool ile anlaşmaya varmış hem de oyuncuyu ikna etmişti. Taraflar arasında karşılıklı sözler verilmişti. Ancak Jürgen Kloop devreye girince işin rengi değişti. Kloop,  yönetimine “Leiva’yı tutmak istiyorum” diye mesaj gönderdi ardından da oyuncuyla görüşüp, “Kalmanı istiyorum fakat karar senin” dedi. Leiva, kalmayı tercih etti ve ailesini öne sürerek “İstemiyorlar” mesajını yolladı.

"Bir transfer daha olabilir"

Tolga Ciğerci'nin 3 yıllık sözleşmeye imza attığı törende Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu da soruları yanıtladı. Cavanda transferini doğrulayan Nazifoğlu, Leiva konusunda da “Akşama kadar süre vermiştik. Olmazsa alternatiflere yöneleceğiz. Evet alabilirsek orta sahaya bir transfer daha düşünüyoruz” dedi. 

Bonservis paraları dahil değill

Finansal Fair Play konusuna değinen ve 65 milyon avroluk kota hakkında bilgi veren G.Saray yöneticisi, “Kotaya bonservis bedelleri dahil değil. 65 milyon avronun içine bonservis bedellerini eklemeden hesap yapmalısınız" diye konuştu.

Florya’nın neşesi Poldi

Galatasaray’da izinden dönen Alman oyuncu Lukas Podolski, takıma pozitif enerji getirdi. Muhteşem kariyerine rağmen egosu çok düşük olan ve mütevazi tavırlarıyla dikkat çeken yıldız futbolcu yaptığı muzipliklerle de Florya’ya neşe katıyor. Bu arada dün sağlık kontrolünden geçen Podolski’nin  herhangi bir problemi olmadığı belirtildi.

Nöbeti bırakmıyor

Darbe girişimi sonrası halk meydanlarda toplanarak demokrasi nöbeti için bir araya geldi. Yenikapı’da yapılan “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne ise milyonlar akın etti. Kısıklı, Saraçhane, Vatan Emniyet, Başakşehir, Bayrampaşa, Bağcılar, Esenler, Gaziaosmanpaşa, Büyükçekmece, Zeytinburnu, Taksim nöbetlerine katılan Galatasaray ve Türk futbolunun efsane futbolcularından Hakan Ünsal, Yenikapı mitingini de es geçmedi. Mitinge ailesiyle birlikte gelen Ünsal’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...