Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yola çıkarken bunları yemeyin

Düzenleyen:
Yola çıkarken bunları yemeyin

SAĞLIK Haberleri

Huzurlu bir tatilin ilk adımı sağlıklı bir yolculuk. Bu konuda yapılan en önemli hata ise tatile odaklanıp yolculuğu pek de önemsememek.

Oysa unutmamak gerekir ki, yola çıkmadan önce yiyip içtiklerimize dikkat etmezsek, daha tatil başlamadan işkence haline gelebilir. Rahat bir yolculuk yapmak için bazı besinlerin seyahatten 24 önce bile tüketilmemesi gerektiğini söyleyen Uzman diyetisyen Aslıhan Küçük, “Yola çıkmadan önce son tüketilen besin özellikle mide bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Bu sebeple iyi tercih yapmalısınız” diyerek  seyahat öncesi beslenmede dikkat edilmesi gerekenleri anlattı…
l Kuru fasulye, nohut ve süt gibi yiyecekler gaz yapacağı için yolculuktan önce 12-24 saat içinde tüketilmemelidir.
l Yumurta yolculuk süresince tok tutar. Ancak koku problemini aşmak için en erken yola çıkmadan 2-3 saat önce ve haşlanmış olarak yenilmelidir. 
l Şekerli ve çok yağlı besinler, ani şeker düşmesine sebep olacağı için yol boyunca tercih edilmemelidir.
l Çay, kahve ve asitli içecekler sıvı atımını arttırdığı için vücutta su kaybı meydana gelebilir ve daha sık tuvalete gitme ihtiyacı hissedersiniz. Bu sebeple eğer şöför siz değilseniz bu tür içecekleri çok fazla tüketmeyin.
l Çay ve kahve, uzun otobüs yolculuklarında uykunuzu kaçırabilir. Bunun yerine  ayran, rezene, ıhlamur çayı tercih etmelisiniz. 
l Kabızlık, ödem, bacaklarda uyuşma hissi, kramp bazen de diyaframın yukarı hareketi sonucunda kusmalar en fazla yaşanan sorunlardır. Bu durumdan en az etkilenmek için bol bol su ve sizi rahatlatacak bitki çaylarını tüketebilirsiniz.
l Uzun seyahatlerde, uzun süre aynı pozisyonlarda kalmak, su tüketiminin azalması vücutta su tutulumuna yani ödem oluşmasına sebep olur. Ödem atmak için yanınızda kolayca taşıyabileceğimiz bir dilim kurutulmuş ananas, probiyotik yoğurt, nar ya da kiviyi yiyerek ya da mate çayı içerek  vücudunuzdan ödemi atabilirsiniz. Herhangi bir sağlık sorununuz yoksa gün içerisinde ödem atımını hızlandıran ısırgan otu, biberiye, funda yaprağı gibi bitki çaylarından faydalanabilirsiniz.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...