Kahramanların aziz hatırası yaşatılacak

Düzenleyen:
Kahramanların aziz hatırası yaşatılacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. 15 Temmuz’u hafızalarda canlı tutmak ve nesilden nesile aktarmak için çalışmalara başladı.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gerçekleştirmek istediği darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızın, adına “15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi” kuruluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatı ile müzenin kuruluş çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan Kültür A.Ş., Valilik, Emniyet Müdürlüğü, siyasi parti başkanlıkları, 1. Ordu Komutanlığı ve Atatürk Havalimanı yetkilileri ile irtibata geçti. Müzede, milli iradeye sahip çıkmak amacıyla darbeye direnirken hayatını kaybeden şehitlerimizin aileleriyle gerçekleştirilecek röportajların yanı sıra yaralanan insanlarla yapılacak söyleşilere de yer verilecek. Tankları durdurmak için hiç tereddüt etmeden araçlarını bariyer yapan vatandaşlarımızın tankların altında ezilen arabaları, kara gecenin her anını kayda almaya çalışan basın mensuplarının zarar gören kamera ve fotoğraf makineleri ve o gecenin izlerini taşıyan her türlü eşya müzede yer alacak. Coşkusunu hiç yitirmeden haftalarca tutulan “demokrasi nöbetlerine ait kareler de müzede sergilenecek. Geçmiş dönemlerde demokrasimizi sekteye uğratan farklı darbe dönemlerine ait objelerin de müzede sergilenmesi planlanıyor. Ayrıca hain kalkışmada kendini kurşunlara siper eden 240 şehidimizin hayat hikâyelerini bir araya getirecek olan “15 Temmuz Şehitleri” kitabı çalışmanın diğer bir önemli ayağını oluşturuyor. Kitapta 15 Temmuz darbesinin milli mutabakatla nasıl önlendiği, farklı kültür, yetişme tarzı ve dünya görüşü olan insanların aynı amaç etrafında nasıl kenetlendikleri anlatılacak. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...